Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtka triumf nad Bielorusmi trochu upokojil. Bolo to ako so Švédmi, tvrdí

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek bol po sobotňajšom stretnutí s Bieloruskom v Poprade (5:2) spokojnejší ako vo štvrtok v Košiciach či pred týždňom v Jihlave po dueloch s Českom.

19.04.2015 09:46
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (2)

Potešila ho hra i výsledok, aj keď jeho tím sa opäť nevyhol hernému výpadku. V druhej tretine za stavu 4:0 dovolili Slováci streliť Bielorusom dva góly a trocha zdramatizovať zápas. Vůjtek bol spokojný najmä s prvou dvadsaťminútovkou, v ktorej jeho zverenci nielenže dali štyri góly, ale na ľade dominovali, boli korčuliarsky lepší a často pri puku.

„Dnešnú prvú tretinu môžeme pokojne porovnať s druhou časťou hry bratislavského zápasu so Švédmi. Zahrali sme ju veľmi dobre, okrem štyroch gólov sme mohli pridať aj ďalšie, šance na skórovanie tam boli. Trocha nás zaskočili zranenia v druhej tretine, museli sme upraviť zostavu a kým si na to hráči zvykli, tak sme ju prehrali. V tretej dvadsaťminútovke sa to vyrovnalo a opäť sme hrali našu hru,“ hodnotil popradský duel Vladimír Vůjtek.

Zo šiestich prípravných stretnutí pred MS 2015 vyhrali Slováci dve, ďalšie dve prehrali až v samostatných nájazdoch a dvakrát ťahali za kratší koniec v riadnom hracom čase. „Po dnešku som viac spokojnejší ako po súbojoch v Jihlave. Ani tam prvý duel nebol zlý, ale druhý sa nám nevydaril. Na druhej strane je potrebné vziať do úvahy aj silu súpera, Česi zatiaľ v tejto sérii Euro Hockey Challenge ‚stratili‘ bod iba s nami. Aj to si musíme vážiť,“ tvrdí Vladimír Vůjtek.

Slováci na užšom popradskom klzisku hrali s chuťou, bojovali a väčšinu času mali duel pod kontrolou. Podľa predstáv im nevyšla iba druhá tretina. „Urobili sme v nej taktické chyby. Druhá tretina je vždy špecifická, keďže striedačka je ďalej. Tlačili sme sa do útoku, niektorí hráči si pretiahli striedania, potom nestačili prestriedať a nestíhali,“ priznal V. Vůjtek.

Členovia realizačného tímu museli urobiť po sobote ďalší rez v kádri. Do ďalšieho týždňa prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave (1. – 17. mája) sa už nezapoja brankár Denis Godla, obranca Peter Čerešňák a útočníci Michael Vandas, Andrej Šťastný a Peter Cehlárik.

Otáznik visí nad Tomášom Marcinkom, ktorý po prvom stretnutí s Bieloruskom má podozrenie na otras mozgu a dostane týždňové voľno. Zdravotné problémy má po košickom súboji s Bielorusmi aj Ladislav Nagy, presná diagnóza zatiaľ nie je známa. Sobotňajší súboj v Poprade zasa nedohrali Marek Ďaloga a Mário Bližňák, v ich prípade by to nemalo byť nič vážne.

„Hráči vedeli, s čím nastupujú do prípravy. Vždy je náročné niekoho vyradiť. Je to šport, dnes vyraďujú aj Česi, Švédi či Rusi. Prichádzajú hráči, ktorí hrajú v európskych finále, i posily z NHL, niekto im musí uvoľniť miesto. Dnes je taký trend,“ uviedol tréner SR.

Na budúci týždeň bude mať reprezentačný kouč už k dispozícii aj Tomáša Surového, Richarda Pánika, Tomáša Kopeckého a Andreja Meszároša. Kvarteto by malo nastúpiť aj v príprave v Lotyšsku. Až tesne pred MS sa k mužstvu pridá Marián Gáborík, zatiaľ neistý je štart Zdena Cháru.

Kapitána Bostonu Bruins trápia zdravotné problémy v dolnej časti tela. „So Zdenom je to otvorené, je zranený. Dohodli sme sa, že si dáme týždeň pauzu a zavoláme si v stredu alebo štvrtok,“ dodal Vladimír Vůjtek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia