Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartovič: Škoda, že narodeninové góly nevideli moji chlapci naživo

V prvom zápase - v deň svojich 34. narodenín - strelil dva góly a bol najlepším hráčom mužstva. Na druhý deň mu na dres prilepili kapitánske céčko.

12.04.2015 11:26
Milan Bartovič Foto: ,
Milan Bartovič.
debata

Skúseného útočníka Milana Bartoviča však mrzelo, že hokejisti Slovenska oba prípravné zápasy s Českom prehrali. Vo štvrtok 2:3 po samostatných nájazdoch a o deň neskôr 1:3. „Česi nás dobre preverili. Museli sme proti nim často hrať do plných,“ vravel Bartovič.

Prečo sa mužstvo v piatok toľko herne trápilo?
Nezachytili sme úvod tak, ako sme si predstavovali. Rýchlo sme prehrávali nula dva. Navyše sme inkasovali hneď v prvom striedaní. Súpera sme tým posadili na koňa. Hra sa potom vyrovnala, ale zvrátiť zápas na našu stranu sme už nedokázali. Česi dobre bránili stredné pásmo a veľmi ťažko sa cez nich presadzovalo. V takých situáciách treba najmä nastreľovať puk.

Bol to zatiaľ najslabší výkon v príprave?
Česi hrali ozaj dobre. Náš výkon sa odvíjal od nevydareného začiatku. Povedal by som, že to bolo od nás najviac ubojovaný a asi najmenej vydarený zápas.

Preverili vás Česi lepšia než Švédi?
Česi hrajú iný štýl. Napádali nás, len keď videli istý puk. Inak to zavreli, čakali a my sme museli ísť do plných. Švédi viac lietajú a nebránia tak poctivo stredné pásmo. Pozitívom bolo, že sme odohrali dva zápasy za dva dni. Na majstrovstvách sveta nás čakajú až tri také dvojzápasy.

Vo štvrtok ste oslávili narodeniny dvoma gólmi.
Veľmi ma to potešilo. Dva góly v reprezentácii sú vždy krásne. Škoda len, že zápas nebol víťazný. Mal som dokonca šancu aj rozhodnúť. Hrali sme lepšie ako v piatok.

V piatok vás boli povzbudiť aj synovia. Videli aj štvrtkové góly?
Len v televízii. Škoda, že ich nevideli na vlastné oči. Mali by z nich ešte väčšiu radosť, rovnako ako ja. Po zápase sme si volali. Najprv mi blahoželali k narodeninám, lebo ráno sme to nestihli. Potom sme sa so starším bavili aj o hokeji, rozoberali zápas i góly.

Dostali ste k sviatku nejaký darček od spoluhráčov?
S výnimkou tradičnej šľahačkovej torty do tváre žiaden (smiech).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Bartovič #slovenská hokejová reprezentácia