Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejistov na úvod preveria atraktívni Švédi

Minulý týždeň naberali najmä fyzickú kondíciu. Teraz ich už čakajú aj dve herné previerky. Slovenskí hokejisti odohrajú vo štvrtok o 16.30 v Trenčíne - presne mesiac pred prvým zápasom na MS v Prahe a Ostrave - prípravný duel so Švédskom. O dva dni neskôr ich o 17.00 čaká odveta v Bratislave.

02.04.2015 06:00
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata

„Odohráme štyri zápasy doma a štyri vonku. Tentoraz začíname doma a hneď na úvod máme silné Švédsko. Je to súper, ktorý nás dostatočne preverí. Všetci hráči z aktuálneho kádra dostanú v dvoch stretnutiach so Švédskom a dvoch budúcotýždňových súbojoch s Českom v Jihlave príležitosť, ukázať sa a pobiť o miestenky na majstrovstvá sveta,“ tvrdí tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

Hráči sa na prvú zápasovú previerku veľmi tešia. Najmä tí, pre ktorých sa klubová sezóna skončila už pred piatimi týždňami spolu so záverom základnej časti KHL. „Minulý týždeň bol náročnejší. Naberali sme kondičku. Teraz nás čakajú dva náročné zápasy. Švédi sú výborní. Iste nás dobre preveria,“ vraví Karol Sloboda, jeden z tých, ktorí sa už ozaj nevedia dočkať zápasu.

„Nehral som vyše mesiaca. Potrebujem sa do toho dostať. Po takej dlhej dobe sa treba hneď v prvom striedaní chytiť dobrou rozohrávkou či vyhratým osobným súbojom. Chceme vyhrať a potešiť divákov, ale najmä zahrať dobre ako mužstvo. Keď sa nám to podarí, tak sa aj jednotlivci ukážu v dobrom svetle,“ dodáva obranca, ktorý si naposledy obliekal dres Lady Togliatti.

Michal Sersen zo Slovana avizuje, že výkon mužstva v prvom stretnutí ešte ani zďaleka nebude optimálny. „Musíme sa trochu oťukať. Prípravné zápasy sú však nato, aby sme sa postupne zohrali a vyladili herný prejav. Tréneri si o nás potrebujú urobiť obraz a vyskúšať rôzne kombinácie. Švédi sú vždy dobrý protivník. Bez ohľadu na to, či postavia mužstvo z domácej súťaže alebo legionárov, mladších hráčov či skúsenejších,“ naznačuje Sersen.

Zároveň priznáva, že sa cíti, akoby sa začínala nová sezóna. „V zápase je všetko iné ako na tréningoch. Budeme ich brať veľmi vážne. Chceme vyhrať, ale výsledky nie sú kľúčové. Dôležitejší je herný prejav – celého tímu aj jednotlivcov,“ dodáva skúsený obranca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia