Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezónu si predĺžia v reprezentácii. Najradšej v jednom útoku

Od hokeja si príliš neoddýchli. Už štyri dni po štvrťfinálovom vypadnutí z play off českej extraligy s Litvínovom sa hokejisti Pardubíc Tomáš Marcinko a Radoslav Tybor hlásili trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi na reprezentačnom zraze pred majstrovstvami sveta v Česku.

27.03.2015 10:00
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata

Pocity sklamania z klubovej sezóny vystriedala nová výzva – reprezentačná. „Vždy je príjemné, keď si môžem spestriť sezónu prípravou na svetový šampionát a zabojovať o miesto v zostave,“ vraví útočník Radoslav Tybor.

Na jeho premiérové MS vlani v Minsku sa dostal až na piaty pokus. V príprave na šampionát ho vtedy výrazne obmedzovali črevné ťažkosti, pri ktorých výrazne schudol. „Trápili ma zranenia, nebolo to vôbec ideálne. Teraz som zdravý a zabojujem o vytúženú miestenku. Mám na to osem prípravných duelov, aby som ukázal, čo je vo mne,“ dodal.

V Pardubiciach patril tento rok k výrazným ťahúňom. V základnej časti nazbieral 42 bodov v 50 zápasoch. „Po osobnej stránke som spokojný. Škoda, že sme vo štvrťfinále nepotrápili viac Litvínov. Rozhodli prvé dva prehraté zápasy u súpera. Neviem, či sme sa ich báli, ale nehrali sme dobre,“ uviedol trenčiansky rodák. V Pardubiciach má zmluvu aj na ďalšiu sezónu.

Pred týmto ročníkom ho v českom mužstve doplnil slovenský útočník Tomáš Marcinko. Jeho forma gradovala vo vyraďovacej časti, v ktorej zaznamenal tri góly a tri asistencie. „Individuálna forma v play off nerozhoduje. Treba sa pozerať na tímový úspech. Nepostúpili sme, čo je najväčšie mínus celej sezóny, v ktorej sme sa nevyhli viacerým výpadkom. Na konci základnej časti sme dokonca prehrali deväť zápasov v sérii,“ prezradil 26-ročný center.

V spoločnej formácii si zahral aj so slovenskými spoluhráčmi – Radoslavom Tyborom a Jakubom Gašparovičom.

„S Radom som už hral aj v národnom tíme. Začali sme spolu aj v Pardubiciach, ale rozdelilo nás moje zranenie. Nezáleží, s kým budem hrať v reprezentácii. Dôležité je presvedčiť trénera, aby si ma na šampionát vybral. Som rád, že bez prestávky pokračujem v tréningovom tempe, lebo po dlhšom výpadku sa do toho človek ťažšie dostáva,“ uviedol Marcinko, ktorému v Pardubiciach vypršala zmluva. „S Tomášom sa mi hrá výborne. Mohli by sme to potvrdiť aj v reprezentácii,“ doplnil Tybor.

zväčšiť Radoslav Tybor. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Radoslav Tybor Radoslav Tybor.

V kabíne s klubovými spoluhráčmi už preberali aj blížiace sa majstrovstvá sveta. V slovinskom výbere sa pravdepodobne objaví brankár Robert Kristan a obranca Blaž Gregorc. O český národný dres zabojujú Petr Čáslava, Lukáš Radil a Tomáš Zohorna.

„Tešíme sa jeden za druhého, že budeme mať príležitosť dostať sa do záverečnej nominácie. Spomenutí Slovinci patria k ťahúňom mužstva, kým Česi to budú mať v nabitej konkurencii náročnejšie,“ myslí si bývalý hráč Košíc.

Proti českým spoluhráčom môžu nastúpiť v prípravnom dvojzápase v Jihlave. „Už sme sa trochu s chlapcami podpichovali. Na zápasy s nimi sa tešíme a keď sa stretneme na ľade, bude to ešte zaujímavejšie. Verím, že zvíťazíme,“ uviedol Tybor.

Šampionát v Česku je pre oboch veľkou motiváciou. „Je to prestížny turnaj, ale majstrovstvá sveta sú obrovskou túžbou, nech sa hrá kdekoľvek,“ dodal.

„Budeme hrať pred domácim publikom. Počul som, že viaceré zápasy sú už vypredané. Česko je hokejová krajina a na divákov čaká obrovská zábava,“ uzavrel Marcinko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko #Radoslav Tybor