Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčina: Zrušil som dovolenku v zámorí. Reprezentácia sa neodmieta

Hokejista Milan Jurčina (31) hral doteraz na štyroch svetových šampionátoch - v Rige 2006, v Moskve 2007, v Bratislave 2011 a v Helsinkách 2013 a na troch olympiádach.

21.03.2015 08:11
Milan Jurčina Foto:
Slovenský reprezentant Milan Jurčina.
debata

„Najpamätnejší zážitok boli olympijské hry vo Vancouvri. Škoda, že sme nezvládli súboj o bronz s Fínmi,“ vraví robustný obranca. V aktuálnej sezóne pôsobil v KHL v tíme Dynamo Riga.

S akými pocitmi ste prišli na váš prvý reprezentačný zraz v sezóne?
Prichádzam s veľkým úsmevom. Teším sa, že po dlhšom čase uvidím všetkých chlapcov. S pár hráčmi, ktorých som ešte nepoznal, som sa už zoznámil. Verím, že utvoríme súdržnú partiu a všetci si to na ľade užijeme.

Čakali ste nomináciu?
Prvú reprezentačnú akciu som vynechal kvôli zraneniu a na Slovakia cup ma neuvoľnilo vedenie klubu, keďže sme bojovali o play off. Priznám sa, že pozvánka ma prekvapila. Bol som práve v Barcelone, keď mi tréner zavolal, či prídem. Odvetil som, že veľmi rád.

V Barcelone ste dovolenkovali?
Áno. S českým spoluhráčom Jakubom Sedláčkom a Kanaďanom Brockom Trotterom sme sa rozhodli na štyri dni odísť do Barcelony, zabudnúť na hokej. Zmeniť ruskú klímu za slnečnejšie počasie. Boli sme sa pozrieť aj na zápas Espanyol Barcelona – Malaga, keďže slávnejší barcelonský klub vtedy nehral doma.

Narušila vám reprezentačná pozvánka plány?
Každý má nejakú predstavu, kde by si mohol oddýchnuť. Mal som pripravenú dovolenku v New Yorku. Národné mužstvo sa však neodmieta, rád si predĺžim hokejovú sezónu.

Akú máte šancu prebojovať sa do tímu na šampionát do Česka?
Konkurencia bude obrovská, ale nepripúšťam si žiadne tlaky. Je to všetko na tréneroch, ktorí majú svoju koncepciu a uvidím, či do nej zapadnem. Každopádne by som si v Česku rád zahral.

Ako hodnotíte sezónu v lotyšskej Rige?
S výsledkami panovala spokojnosť. Škoda, že nám o pár bodov ušlo play off. Osobne sa nemám na čo sťažovať. Riga je starobylé mesto, podobné Prahe. Sú tam kvalitné reštaurácie, príjemní ľudia a fantastickí fanúšikovia.

Ostanete v Dyname aj v budúcom ročníku?
Zmluva v Rige mi skončila a uvidím, čo sa v klube udeje, koľko cudzincov ostane v tíme. Na iné ponuky je ešte skoro, zatiaľ som to neriešil ani s agentom.

Informácie o finančných ťažkostiach v klube boli pravdivé?
Nikdy sme nemali žiadne problémy. Menil sa hlavný sponzor a vedenie nám vysvetlilo, že musíme byť trpezliví. Momentálne máme väčšinu financií vyrovnaných, zvyšné sú na ceste.

Je vašou prioritou ostať v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige?
Je to kvalitná súťaž. Nedá sa síce porovnať s NHL, ale v Európe je najlepšia. Rád by som si ju v budúcnosti ešte zahral.

Pred súbojom v Bratislave vás vedenie zabudlo stiahnuť z listiny zranených hráčov. Neodrádza vás menšia profesionalita?
Vtedy som ostal nepríjemne zaskočený. Už som mal obuté korčule a v kabíne sa rozcvičoval, keď mi oznámili, že nemôžem hrať. Zamrzelo ma to, keďže som mal v hľadisku známych a rodinu. Aj taký je šport.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Milan Jurčina