Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský nezmenil rozhodnutie, nevráti sa do reprezentácie

Hokejový útočník Tomáš Záborský nezmenil svoje rozhodnutie a neplánuje obnoviť reprezentačnú kariéru.

12.03.2015 08:24
Tomáš Záborský, hokej Foto:
Tomáš Záborský.
debata

S národným mužstvom sa vlani v novembri rozhodol rozlúčiť z viacerých dôvodov. Záborský by mohol dostať šancu vrátiť sa do mužstva počas prípravy na svetový šampionát v Prahe a Ostrave. „Uzavrel som túto kapitolu a rozhodol som sa tak, ako som sa rozhodol. S trénerom Vladimírom Vůjtkom sme sa nepohádali, mali sme normálny rozhovor v telefóne. Táto etapa je skončená. Chápem kouča, ktorý povedal, že ak by som sa chcel vrátiť, musím sa ozvať ja a zavolať mu. Stav je však taký, aký je, nič sa nezmenilo,“ uviedol pre denník Plus jeden deň Tomáš Záborský, ktorý momentálne pôsobí v IFK Helsiinki.

Rodák z Trenčína nastúpil v slovenskej reprezentácii na 28 stretnutí, v ktorých strelil šesť gólov. V drese s dvojkrížom na prsiach debutoval 16. apríla 2010 proti Česku v Prostějove, hneď v prvom zápase sa presadil aj gólovo. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta 2013 v Helsinkách a zimných olympijských hrách 2014 v Soči.

Na posledný duel nastúpil rovnako ako na prvý proti Česku – vo februári 2014 v Soči v súboji o postup do olympijského štvrťfinále. Záborský počas kariéry hral za Duklu Trenčín, Saginaw Spirit, Hartford, Charlotte, Dayton. Od roku 2009 pôsobí opäť v Európe, kde si obliekol dresy Ässätu Pori, Avangardu Omsk, Salavatu Julajev Ufa a teraz IFK Helsinki. V roku 2012 sa stal najlepším strelcom fínskej SM-Liigy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský