Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS 2019: štvrťfinálové súboje uvidia aj Košice

Ak na májovom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) definitívne pridelia hokejové majstrovstvá sveta 2019 Slovensku, na rozdiel od šampionátu 2011 uvidia štvrťfinálové duely aj v Košiciach.

10.02.2015 08:36
HC Košice, Steel aréna, hokejový štadión Foto:
Steel aréna v Košiciach.
debata

Pred štyrmi rokmi sa konala kompletná vyraďovacia fáza v Bratislave. „My sa na majstrovstvá sveta tešíme aj preto, lebo sa zmenil ich model na dve viacčlenné skupiny, čo znamená, že štvrťfinále, ktoré sme tu naposledy nemali, máme teraz isté. O tom, či u nás odohrá slovenský tím nejaké zápasy, rozhodne SZĽH, on v tomto má rozhodujúce slovo. Každopádne to, že máme štvrťfinále, je pre nás obrovské plus,“ povedal pre utorkové vydanie denníka Korzár generálny manažér Steel arény Igor Havrila.

Koncom februára zavítajú na košický Štadión Ladislava Trojáka zástupcovia IIHF a skontrolujú pripravenosť na šampionát. Vo švajčiarskom Zürichu už majú od konca minulého roka kompletný projekt s podkladmi o košickej i bratislavskej hale. Igor Havrila už má predstavu, čo bude členov komisie IIHF zaujímať.

„Určite si pozrú šatne, tréningovú halu, zázemie a budú sa pýtať, čo by som chcel zlepšiť. Oni však už majú kompletný projekt, ktorý im predložil SZĽH, lebo už u nás boli koncom roka 2014 a my sme im pripravili určité podklady, aby sme vôbec mohli ísť do cyklu o majstrovstvá sveta. Keďže sa Švajčiari vzdali kandidatúry, tak to na 95 percent máme, len si ešte počkáme na potvrdenie, ktoré príde v máji,“ prezradil pre Korzár Havrila.

V Košiciach by chceli pred MS zrekonštruovať priľahlý hotel, na práce už majú aj stavebné povolenie. Vylepšiť by chceli aj svetelný park v hale.

debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta v hokeji 2019