Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V reprezentácii som cítil nostalgiu, voči Slovanu zodpovednosť

Po útrapách v klube si vyvetral hlavu v reprezentácii. Tomáš Surový sa vrátil do známeho prostredia, odštartoval v ňom svoju hokejovú kariéru.

09.02.2015 21:00
Tomáš Surový, hokej Foto:
Po zhruba siedmich rokoch som sa vrátil domov a bolo to fantastické, vravel Tomáš Surový.
debata

„V Banskej Bystrici som korčuľoval od šiestich rokov a teraz sa tam vrátil v národnom drese. Boli to špeciálne pocity,“ vraví 33-ročný útočník Slovana Bratislava.

Slovanu sa v KHL nedarí. Prišli ste v reprezentácii na iné myšlienky?
Bol to určite nový impulz. S klubovými spoluhráčmi sme preladili na reprezentačnú nôtu a som rád, že svojou troškou pomohli k úspešnému výsledku.

Ako hodnotíte vystúpenie národného tímu na Slovakia Cupe?
V oboch dueloch sme podali kvalitné výkony. Výborne sme korčuľovali, hrali aktívne a súperov nepúšťali do šancí. Bol to vydarený turnaj a určite nám zvýši sebavedomie pred záverečnou prípravou na majstrovstvá sveta.

Tréner Vladimír Vůjtek povedal, že viacerí hráči si vypýtali miestenku na šampionát do Česka. Mohli by ste patriť medzi nich?
Nezaťažujem sa tým. Turnaj je ešte ďaleko, ale zároveň aj veľmi blízko. Svoju taktiku však nemením. Snažím sa ísť týždeň po týždni a uvidím, kam sa napokon dostanem.

Ako sa vám hralo v rodnej Banskej Bystrici?
Po zhruba siedmich rokoch som sa vrátil domov a bolo to fantastické. Fanúšikovia vytvorili perfektnú atmosféru a som rád, že sme ich potešili.

Aj ste si zaspomínali na detské časy?
Keď sa človek vráti na štadión, kde vyrastal, je tam určitá nostalgia. Korčuľoval som tam od šiestich rokov a teraz sa tam vrátil v národnom drese. Boli to špeciálne pocity. Na štadióne som stretol známych ľudí, v hľadisku som mal rodinu a bolo príjemné hrať pred nimi.

Ako ste sa cítili v pozícii jedného z najskúsenejších hráčov?
Človek starne a tým pribúdajú aj reprezentačné štarty (smiech). Som rád, že vznikol kvalitný mix medzi skúsenejšími hráčmi a mladými dravcami. Priniesli do tímu energiu.

S Petrom Cehlárikom a Christiánom Jarošom ste sa porozprávali aj o švédskej Lulei, kde ste v minulosti pôsobili?
Samozrejme. Pýtal som sa ich, ako to tam po siedmich rokoch vyzerá. Na Luleu mám krásne spomienky. Darilo sa mi tam v kanadskom bodovaní, v klube pôsobili priateľskí ľudia a krásne bolo aj mesto.

Už ste stihli preladiť na klubovú vlnu?
Stále cítim veľkú zodpovednosť voči Slovanu. Hoci je už šanca na play off teoretická, treba hrať každý zápas naplno. Reprezentujeme farby klubu i Slovenska v KHL.

Od skončenia základnej časti KHL budú do svetového šampionátu chýbať vyše dva mesiace. Ako sa budete udržiavať v kondícii?
Ešte som nad tým nerozmýšľal. V podobnej situácii som sa ešte neocitol. Určite sa poradím s chlapcami, ktorí s tým majú skúsenosti.

Nerozmýšľali ste nad iným angažmánom?
Momentálne sa sústredím na prítomnosť a čo bude neskôr neriešim.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #HC Slovan Bratislava #Tomáš Surový