Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Országh: Hráči z Viedne ešte dostanú šancu

Na záver turnaja zdolali domácich Rakúšanov 3:2, ale to už nič nezmenilo na ich konečnom umiestnení - poslednej štvrtej priečke. Slovenskí hokejisti do 25 rokov doplatili na turnaji Euro Ice Hockey Challenge na neskúsenosť a nezohratosť.

08.02.2015 16:55
Vladimír Országh Foto: ,
Vladimír Országh.
debata

Napriek tomu zanechali podľa trénera Vladimíra Országha vo Viedni dobrý dojem. "V našej hre boli aj chyby – systémové aj individuálne. Celkovo to však hodnotím pozitívne. Pre mnohých chalanov to bola nová skúsenosť. Medzinárodný hokej je niečo iné ako extraliga či pôsobenie v klube,“ poznamenal hlavný tréner tzv. olympijského výberu.

So štvrtým miestom spokojný, pochopiteľne, nie ste. Potešila vás aspoň výhra nad víťazom turnaja Rakúskom?
Samozrejme. Po dvoch smolných prehrách sme chceli turnaj ukončiť víťazstvom. Som veľmi rád, že sa chalani dali okopy a zabrali proti silnému rakúskemu tímu, ktorý bol na turnaji až do zápasu s nami suverénny. Chlapci podali zodpovedný výkon. Kým sme boli aktívni a hrali v pätici, boli sme lepší. Víťazstvo bolo zaslúžené.

Aké pozitíva si odnášate z Viedne?
Niektorí chlapci nás príjemne prekvapili. Nečakali sme, že zahrajú tak dobre. Od niektorých sme čakali trošku viac. Dôležité je, že nikto vyslovene nesklamal. Skončili sme štvrtí, ale zanechali sme dobrý dojem. Zápas s Talianskom sme mali v rukách a jednoznačne sme ho mali vyhrať. Stratili sme ho zlými desiatimi minútami. So Slovincami bolo priveľa vylúčení, stáli nás veľa síl a v závere nás pretlačili. V poslednom stretnutí ukázalo mužstvo charakter a potenciál.

Kto vás výkonom najviac potešil?
Nechcem nikoho chváliť, lebo v minulosti sa mi to viackrát vypomstilo. Väčšina chalanov však odviedla maximum. Majú budúcnosť a treba s nimi počítať. Obaja brankári Godla aj Melicherčík zachytali veľmi dobre a patrili k oporám vo všetkých troch zápasoch.

Môže sa niektorí z hráčov, ktorí sa predstavili vo Viedni, objaviť aj na majstrovstvách sveta v Česku?
Nechcem hovoriť o tom, či môže ísť niekto už tento rok na šampionát. V horizonte štyroch či piatich rokov musíme vystriedať generáciu, ktorá bude pomaly končiť. Šancu určite dostane viacero z týchto hráčov.

Pred turnajom ste absolvovali jeden tréning. Stihli ste vôbec hráčom vysvetliť, čo od nich očakávate?
Práve v tomto mali veľkú výhodu napríklad Slovinci, ktorí hrajú pokope, poznajú sa navzájom. My sme si v rámci jedného tréningu nacvičili veci, ktoré sa dali stihnúť. Zvyšok sme doklepli videom a na mítingoch. Chalani vzhľadom na situáciu zareagovali na všetko veľmi dobre. Útoky sme sa snažili skladať na základe klubových väzieb. Prípadne podľa toho, kto s kým v minulosti hrával v spoločnom klube. Bolo cítiť, že súhra sa zlepšovala. Herne sme mali na to, aby sme skončili lepšie než poslední.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Országh