Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ich rýchlosť a fyzická prevaha nás zabili, vravia Dáni o súperovi Slovákov

Bez favorizovaných Američanov, ale aj bez obhajcov titulu Fínov budú boje o medaily na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov v kanadských mestách Toronto a Montreal.

03.01.2015 08:14
Robby Fabbri, David Okoličány, hokej,... Foto: ,
Kanaďan Robby Fabbri sa snaží prekonať slovenského brankára Davida Okoličányho v zápase základnej skupiny.
debata (2)

Rozhodli o tom piatkové štvrťfinálové zápasy. Američania podľahli Rusom 2:3 a Fíni Švédom 3:6. Väčším prekvapením je prehra Čechov so Slovákmi 0:3. V záverečnom štvrťfinálovom súboji domáci Kanaďania rozdrvili Dánov 8:0 a spoločne so Švédmi zatiaľ kráčajú turnajom len s víťazstvami v riadnom hracom čase. O finále sa v nedeľu pobijú dvojice Švédsko – Rusko (22.00 h SEČ) a Kanada – Slovensko (2.00 h SEČ už v pondelok).

Kanaďania opäť nepripustili úvahy na čo len drobnú zápletku. Sympatického nováčika z Dánska pred zaplnenými tribúnami v torontskom Air Canada Centre (18 448 divákov) definitívne zlomili v polovici zápasu, keď Lawson Crouse a Connor McDavid zvýšili na 3:0 a 4:0.

Kanaďania v doterajších piatich zápasoch na turnaji nastrieľali 29 gólov a inkasovali iba štyri. Do semifinále na MS do 20 rokov sa prebojovali po sedemnásty raz v sérii. Po piatich zlatonosných rokoch 2005 – 2009 však odvtedy mladé „javorové listy“ získali iba jeden bronz v roku 2012. Doma to chcú jednoznačne zmeniť.

„Kanada bola pre nás príliš ťažkým súperom. Rýchlosť domácich, fyzická prevaha a skvelé posúvanie puku boli na nás priveľa. Zabilo nás to,“ uviedol Olaf Eller, tréner Dánska.

"Je to ako splnený sen zahrať si v takomto zápase. Atmosféra bola fascinujúca, ale to sme tak trochu od našich fanúšikov aj čakali,“ cituje server šampionátu útočníka Kanady Connora McDavida, ktorý má celkovo na konte 2 góly a 7 asistencií. "Je to náš najlepší hráč na turnaji,“ povedal o McDavidovi krídelník Max Domi.

Kanada – Dánsko 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Góly: 11. Lazar (McDavid), 16. Reinhart (Duclair), 28. Crouse (Gauthier), 31. McDavid, 34. Lazar (Hicketts), 44. Paul (Petan, Virtanen), 46. Point (Lazar, McDavid), 60. Ritchie (Crouse)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Brügemann (Nem.), Öhlund (Švéd.) – Ponomarjow (Nem.), Ritter (USA), 18 448 divákov

2 debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov