Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oh my Godla! Aspoň je v kabíne zábava, smeje sa slovenský hrdina

Kanaďania ho piatimi gólmi vyhnali z bránky. Na druhý deň však ukázal, prečo si ho tréner Ernest Bokroš vybral za tímovú jednotku.

28.12.2014 13:40 , aktualizované: 15:30
denis godla, repre, slovensko, hokej Foto: ,
Slovenský brankár Denis Godla bol proti Fínom v neustálej permanencii.
debata

Denis Godla kryl v súboji s favorizovanými Fínmi 37 z 38 striel a zaslúžene ho po nečakanej výhre 2:1 vyhlásili za najlepšieho hráča Slovenska. „Začiatok bol náročnejší, dosť rýchlo sme inkasovali gól. Potom sme sa však rozbehli a najmä po vyrovnávajúcom góle sa nám už hralo lepšie. Z víťazstva máme obrovskú radosť,“ tvrdí rodák z Kežmarku, ktorý je hráčom bratislavského Slovana.

Ako vám znela slovenská hymna po výhre nad Fínskom?
Úžasný pocit. Najmä po vysokej prehre s Kanadou sme si ju teraz vychutnávali. Pred zápasom sme si vraveli, že musíme hrať jednoduchšie a nerobiť zbytočné chyby, čo nám vyšlo.

Boli ste pod riadnou paľbou. Kedy vám bolo najťažšie?
Dalo sa to zvládnuť. Striel bolo síce veľa, ale chalani mi výborne pomáhali. Hádzali sa do striel a obrancovia sa starali o dorážky. Patrí im veľká vďaka. Párkrát ma zachránili aj žŕdky.

Nemali ste po rýchlom góle súpera obavy, aby sa neopakoval duel s Kanadou?
Trošku. Vedeli sme však, že sa nemôžeme po jednom góle zložiť. Rýchlo sme sa postavili na nohy, vyrovnali a to nás nakoplo.

Ako dlho vás mátala vysoká prehra s Kanadou?
Hneď sme ju hodili za hlavu. Turnaj sa predsa ešte len začínal a nikdy to nie je len o prvom zápase. Navyše, Kanada je extrémne silná a v domácom prostredí ju diváci ženú vpred.

Kedy sa lámal zápas s Fínmi?
Veľmi dôležitý bol náš druhý gól. Okrem toho sme zvládli oslabenia a neinkasovali v nich. Pomohlo nám aj, keď sme sa ubránili traja proti piatim, ešte v prvej tretine.

Čo pre vás znamenajú tri body?
Je pekné, že sme ich získali, ale zatiaľ to z nášho pohľadu nič nerieši. Čakajú nás dva zápasy proti Amerike a Nemecku a aspoň v jednom z nich musíme bodovať. Turnaj je otvorený a každý zápas je iný. Ťažko vopred odhadnúť, ako sa bude vyvíjať. Určite nám však pomôžu najmä po psychickej stránke.

Čo vám hovoril po stretnutí tréner Bokroš?
Upozornil nás, že musíme ešte viac strieľať a tlačiť sa do bránky. Inak bol spokojný a zagratuloval nám k víťazstvu.

Oslávili ste nejako víťazstvo?
Tradičným pokrikom O belino, ktorý si zakričíme po každom vyhranom zápase. V dvadsiatke sa drží už viac rokov. Teraz si musíme najmä oddýchnuť pred súbojmi s USA a Nemeckom.

Ako reagovali spoluhráči na vtipný titulok na oficiálnej stránke šampionátu: „Oh my Godla!“ (Oh my God! znamená v preklade Ó, môj bože!)?
Samozrejme, podpichovali ma. Je to však príjemné, aspoň vládne v tíme výborná atmosféra.

S čím pôjdete do ďalších stretnutí?
Musíme aspoň raz bodovať. Dôležité bude hrať koncentrovane od začiatku až do konca a dodržiavať taktiku. Nesmieme vybuchnúť. Aj keby sme dostali jeden alebo dva rýchle góly, nesmieme sa zlomiť, ale hrať ďalej a bojovať a dobrý výsledok.

Agentúrny článok bol nahradený

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #Fínsko #MS do 20 rokov #Denis Godla