Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V zámorí s úspechom Slovákov nerátajú

Vstup do turnaja je pre každý tím nesmierne dôležitý. Napovie, aké ambície môže mužstvo mať. Pre slovenských juniorských reprezentantov síce bude na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov rozhodujúci asi až posledný štvrtý duel v základnej A-skupine proti Nemecku, pre psychiku však bude veľmi dôležité aj to, ako zvládnu úvodný súboj s vysoko favorizovanou Kanadou.

26.12.2014 12:18
Martin Reway Foto: ,
Martin Reway.
debata (1)

Zverenci Ernesta Bokroša odohrajú stretnutie s veľmi silným domácim výberom, ktorý má v montrealskej hale Bell Center zaručenú búrlivú atmosféru, v noci z piatka na sobotu o 2.00 SEČ.

Partia okolo kapitána Martina Réwaya si po náročnom vstupe do šampionátu príliš neoddýchne a už v nasledujúci deň si zmeria sily s ďalším silným súperom – Fínskom. Realizačný tím slovenskej reprezentácie rozhodol po dvoch prípravných dueloch v zámorí – Slovensko oba vyhralo, so Švajčiarskom 3:2 a s Českom 3:1 – o definitívnej súpiske na turnaj.

Nomináciu si nevybojovala dvojica hráčov zo zámorských juniorských súťaží obranca Patrik Maier a útočník Juraj Šiška. Obaja sú ročník narodenia 1996, a tak majú šancu predstaviť sa na juniorskom šampionáte aj o rok.

Slováci napriek dvom výhram v príprave nevzbudzujú v zámorských médiách príliš veľký rešpekt. V predštartovných odhadoch ich väčšina hokejových odborníkov radí na štvrté miesto v skupine. Podotýka však, že musia zvládnuť dôležitý súboj s Nemeckom.

„Slováci síce majú v tíme niekoľko talentovaných hráčov a môžu v skupine odohrať vyrovnané zápasy aj s favorizovanými súpermi, v koncovkách však rozhodne kvalita kádra, a to najmä v defenzívnych radoch,“ prorokuje Mike G. Morreale z nhl.com.

Robert Rice z SB Nation pripomína, že Slovensko sa v ostatných desiatich rokoch len trikrát prebojovalo do štvrťfinále. Zvládlo ho len v roku 2008 v Ottawe, kde nakoniec obsadilo štvrtú priečku. Zároveň sa však vždy vyhlo zostupu.

„O ofenzívu by sa malo starať najmä trio Réway, Cehlárik, Lantoši. Tímu však chýba väčšia kvalita a talent v defenzíve. Z predošlého šampionátu má z obrancov skúsenosti iba Černák, ktorý má stále len sedemnásť rokov. Aby mohli Slováci pripraviť na turnaji nejaké prekvapenie, potrebujú vynikajúce výkony od brankára Godlu, ktorý bude jednotkou. V slovenskej extralige mal pri slabej bilancii mužstva slušnú úspešnosť zásahov 91,5 %,“ napísal Rice.

Mike Sanderson z Yahoo! Sports upozorňuje hokejových fanúšikov okrem Réwaya, Cehlárika, Lantošiho a Pauloviča aj na najmladšieho útočníka Radovana Bondru, ktorý by sa spolu s obrancom Černákom mal objaviť na budúcoročnom drafte NHL.Tiež dodáva, že prípadný úspech Slovákov bude stáť a padať najmä na výkonoch brankára Godlu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov