Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Réway pripravuje šance a góly. Na bránenie sú iní, tvrdí Ďaloga

Má na konte účasť na dvoch seniorských svetových šampionátoch a v aktuálnej sezóne mal po prvý raz okúsiť atmosféru KHL. Po krachu Leva Praha sa presunul do Sparty a tam potvrdzuje renomé z minulého ročníka v drese Pardubíc.

18.12.2014 09:00
Marek Ďaloga Foto: ,
Marek Ďaloga na reprezentačnom zraze.
debata

"V Prahe sa cítim veľmi dobre. V klube funguje všetko ako má. Som veľmi spokojný,“ tvrdí Marek Ďaloga (25), desiaty muž kanadského bodovania obrancov v českej extralige.

V akej nálade ste sa pripojili k národnému tímu pred Arosa Challenge?
Cítim sa v pohode. V Sparte nám to celkom ide, patrí nám tretia priečka a v klube vládne spokojnosť. Len posledný zápas pred prestávkou sme akosi nezvládli a z vedenia 3:1 v Karlovych Varoch sme úplne zbytočne prehrali 3:5. Len to mi trochu pokazilo náladu.

Čo očakávate od turnaja vo Švajčiarsku?
Partia je tu skvelá. Dôležité bude, ako budeme plniť trénerove pokyny a ako nám pôjde hra. Všetko je najmä o pohybe. Mužstvo je na to dobre zložené, hádam to pôjde. Na zraz som sa veľmi tešil. Vždy rád prídem, keď ma tréneri zavolajú

Máte za sebou dva štarty na MS. Cítite sa už ako jeden z lídrov obrany?
(skromne sa usmeje a chvíľu premýšľa) Ťažko povedať, či líder. Je mi však jasné, že sa už odo mňa očakáva viac než od chlapcov, ktorí sú tu prvý alebo druhý raz.

Potešilo vás, že ste v nominácii až traja zo Sparty?
Samozrejme. Spolu s Mikim (Juraj Mikuš) a Lukášom Cingelom hrávame v klube dokonca v jednej formácii – druhej päťke. Spolu naskakujeme aj na presilovky či oslabenia. Uvidíme, či nás dajú dokopy tréneri aj na Arosa Challenge

Zvykli ste si už na Prahu?
Zo začiatku bola pre mňa Praha dosť veľký nezvyk, lebo Pardubice sú podstatne menšie mesto, ale človek si rýchle zvykne.

Pasuje vám herný štýl mužstva? Áno, je celkom podobný tomu, čo sme hrali aj v Pardubiciach. Sme však pod oveľa väčším tlakom.

So Spartou ste už podpísali nový kontrakt. To značí, že ste v klube veľmi spokojný…
Naozaj som. Vedel som, že pôsobenie v Sparte ma môže herne posunúť. S tým som do klubu išiel. Zatiaľ sa to napĺňa. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Zmluvu som predĺžil na dva roky a má aj klauzulu, kam by ma v prípade záujmu uvoľnili.

V Sparte pôsobí aj talentovaný Martin Réway. Ako sa vám pozdávajú jeho výkony?
Maťo si výborne porozumel s Jaroslavom Hlinkom. Pomáha mu, že hrá v prvej päťke aj presilovkovej formácii. Je hravý a má obrovský talent. S hokejkou to vie parádne, na presilovkách rozhadzuje puky a momentálne už je jeden z najlepších hráčov na Slovensku. Držím mu palce na juniorskom šampionáte. Najmä, nech mu slúži zdravie a vráti sa späť do Sparty zdravý a vo forme.

Nezabúda sem-tam na obranu?
To nevadí. Na to sú iní hráči, aby bránili. On má vytvárať šance a to mu ide. Padajú z nich góly.

Denník Sport vás zaradil do najlepšej šestky prvej polovice českej extraligy. Čo to pre vás znamená?
Rôzne ankety a zostavy kola príliš nesledujem. Takže som to vôbec nepostrehol. Všimol som si len to, že v októbri som bol v súťaži o Zlatú prilbu za najkrajší gól. Nepamätám si, kto vyhral. Ja som skončil druhý. Bola to vydarená individuálna akcia. Prešiel som celé klzisko a z bekhendu to trafil hore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Marek Ďaloga