Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Kanady nejdeme len kvôli zápasu s Nemeckom, vraví Réway

Sú v podobnej situácii ako pred rokom. Opäť by mal o všetkom dôležitom rozhodnúť ich vzájomný súboj s Nemeckom.

15.12.2014 19:02
reprezentácia do 20 rokov, juiorská... Foto: ,
Tréner hokejovej reprezentácie Slovenska do 20 rokov Ernest Bokroš dáva pokyny svojim zverencom.
debata

Slovenskí hokejisti do dvadsať rokov sa chystajú na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia tradične na prelome rokov v Montreale a Toronte. Zverenci Ernesta Bokroša odohrajú prvý duel už o desať dní. Do cesty sa im postaví azda najväčší favorit turnaja – domáca reprezentácia, ktorú budú hnať vpred plné tribúny elektrizujúcej montrealskej haly Bell Centre.

Okrem Kanady sa mladí Slováci stretnú s úradujúcimi šampiónmi Fínmi, ďalšou zámorskou veľmocou USA a jedným z tradičných súperov Nemeckom. Práve toto európske mužstvo by mali slovenskí juniori zdolať, ak chcú pomýšľať na postup zo skupiny do play off.

„Naším cieľom je postúpiť do play off. Potom sa ukáže, akú má náš výber silu. Veľmi sa teším na úvodný súboj s Kanadou pred toľkými divákmi. Viem, že sa odo mňa očakáva, že potiahnem mužstvo v ofenzíve. Som na to pripravený. Chcem, aby to bolo odo mňa lepšie ako na ostatnom prípravnom turnaji v Nemecku,“ tvrdí útočník Luley Peter Cehlárik.

Hlavným lídrom mužstva by mal byť útočník pražskej Sparty Martin Réway, ktorý hral na juniorskom šampionáte už dvakrát. „Som v rovnakej pozícii ako vlani. Vtedy to bolo najmä na mne a Markovi Daňovi. Teraz sa najviac očakáva odo mňa. Nebudem však hrať sám, každý z nás sa pokúsi reprezentovať najlepšie, ako vie. Na takýchto turnajoch môže každý zdolať každého. Zápas s Nemeckom bude asi najdôležitejší, ale nejdeme do Kanady kvôli jednému stretnutiu. Chceme uhrať nejaké body aj predtým. Samozrejme, bude to extrémne náročné. Azda spravíme v Kanade dobrý výsledok,“ vraví veľký talent slovenského hokeja, ktorý si zo Sparty do národného tímu prináša hernú pohodu.

Tréner Bokroš včera oznámil nomináciu na záverečnú časť prípravy priamo v Kanade, kde sa k dvadsaťjednotke hráčov z Bratislavy pripojí ešte štvorica brankár Gibl, obranca Maier a útočníci Paulovič a Šiška. „Rozhodovanie, koho vezmete so sebou a koho necháte doma, je vždy najťažšie. Tentoraz sme to hráčom, ktorí sa do mužstva nedostali, oznámili individuálne ešte v hoteli. Povedali sme im, na čom musia do budúcnosti najviac robiť. Momentálne je v nominácii trinásť útočníkov, deväť obrancov a traja brankári. Po prípravných zápasoch s Českom sa ešte rozlúčime s jedným obrancom a jedným útočníkom,“ prezradil Bokroš.

Jeho zverenci včera absolvovali stretnutie s medzinárodným rozhodcom Vladimírom Baluškom, ktorý im ozrejmil, čo môžu na šampionáte očakávať od arbitrov. „V minulosti sme sa párkrát naťahovali o výsledok so silnými súpermi, ale vždy sme doplatili na nedisciplinovanosť. Musíme počítať s tým, že proti elitným tímom budú rozhodcovia pískať úzkostlivo,“ dodáva Bokroš.

Brankárskou jednotkou tímu bude Denis Godla. Prvé dve formácie by sa mali starať najmä o ofenzívu a ďalšie dve o defenzívu. „Máme pripravených viacero alternatív. Martina Réwaya chceme obklopiť našimi najlepšími hráčmi, aby bol jeho prínos pre mužstvo čo najväčší. Mali by sa popri ňom objaviť Cehlárik, Paulovič, či konštruktívni obrancovia Černák a Rosandič,“ naznačil Bokroš.

Realizačný tím na šampionáte posilní bývalý vynikajúci obranca Róbert Švehla. Podľa Bokroša by mal byť prínosom nielen pre trénerov, ale aj pre hráčov. „Čakajú nás silní súperi, ale aj my máme kvalitný výber. Dôležité bude turnaj dobre odštartovať. Prekvapilo ma, koľko máme v tíme vysokých hráčov. Dúfam, že to bude naša výhoda. Nikdy som na šampionáte dvadsaťročných nebol a som zvedavý na jeho úroveň. Na turnaj sa veľmi teším,“ vraví bývalý reprezentant a hráč so skúsenosťami z NHL.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #Ernest Bokroš #Peter Cehlárik #Róbert Švehla #MS 1930 vo futbale