Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway má sen, chce hrať za mladých aj seniorov

Hokejový útočník Martin Réway by chcel Slovensko reprezentovať na dvoch tohtosezónych svetových šampionátoch.

11.11.2014 10:38
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Najskôr by si rád zahral na prelome rokov na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade a potom v máji 2015 aj na seniorských v Ostrave a Prahe. Réway sa po dvoch sezónach v zámorí vrátil do Sparty Praha, keďže podľa pravidiel mohol v USA a Kanade hrať iba juniorskú ligu, ak by sa nedostal do prvého mužstva Montrealu.

„Je to môj sen hrať za mladých aj seniorov. V Prahe som sa narodil, beriem ju ako druhý domov a budem sa snažiť presvedčiť trénerov, že do kádra patrím,“ uviedol v rozhovore pre denník Nový Čas Martin Réway, ktorému imponujú herné štýly Alexandra Radulova a Pavla Daciuka. Devätnásťročný krídelník priznal, že pred stretnutiami si najskôr obúva ľavú korčuľu a pri rukaviciach najskôr siaha po pravej.

Práva na nádej Montrealu Canadiens patria v Kontinentálnej hokejovej lige Slovanu Bratislava. V minulosti sa špekulovalo, že by Réway zakotvil po príchode do zámoria práve v bratislavskom mužstve. „Neviem, či nejaká komunikácia medzi klubmi prebieha. Určite by bola pre mňa KHL zaujímavá, ničomu sa nebránim, ale momentálne som hráčom Sparty a sústredím sa na výkony v tomto tíme,“ tvrdí Réway, ktorý v minulosti hrával do siedmej triedy súťažne aj futbal. „A paradoxne, hokej som hral za Spartu a futbal za Slaviu, ale napokon vyhral puk nad loptou,“ dodal pre Nový Čas Martin Réway, ktorý v tejto sezóne v dvanástich zápasoch za Spartu strelil jeden gól a pridal desať asistencií. S 11 bodmi je najproduktívnejším hráčom do 20 rokov v českej extralige.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway