Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ernest Bokroš: Potešila ma najmä výhra nad Švajčiarmi - po dlhom čase

Posledná turnajová previerka pred majstrovstvami sveta, ktoré sa na prelome rokov uskutočnia v Kanade, vyšla mladým Slovákom na výbornú.

10.11.2014 09:00
bokroš, hokej, dvadsiatka, SR 20 Foto:
Ernest Bokroš dáva pokyny svojim zverencom v extraligovom zápase.
debata

Reprezentácia do dvadsať rokov vyhrala turnaj vo Füssene, keď si postupne poradila s rovesníkmi z Nórska (6:0), Nemecka (4:3 sn) aj Švajčiarska (3:2). „Najdôležitejšie pre nás bolo, že sme videli v akcii takmer všetkých legionárov. Chýbal len Réway, ktorý si doliečoval zranenie. Videli sme ich aktuálnu výkonnosť a teraz vieme lepšie posúdiť, či ich môžeme zaradiť do záverečnej prípravy na šampionát,“ vysvetľuje tréner dvadsiatky Ernest Bokroš.

Ako hodnotíte vystúpenie mužstva na turnaji?
Prvé stretnutie nebolo veľmi náročné, Nóri nás nepreverili. Nemci nás prekvapili produktivitou, keď sme prehrávali už 1:3. Oceňujem, že sme zabojovali, vyrovnali a po nájazdoch aj vyhrali. Najkvalitnejšie stretnutie sme odohrali jednoznačne so Švajčiarskom. Hrali veľmi dobre organizovane, do tela a výborne korčuľovali. Víťazstvo si ceníme. Vďaka nemu sme vyhrali turnaj. Navyše, dlhodobo sme so Švajčiarmi prehrávali – väčšinou o gól. Máme radosť, že sme ich konečne zdolali.

Vyhovuje vám, že sa pravidelne stretávate so Švajčiarmi a Nemcami?
Nezostáva nám nič iné. Kedy som si mohol vybrať, radšej by som hral proti Fínom, Švédom či Rusom. Aj keby sme prehrali vyšším rozdielom, iste by sme nazbierali viac poznatkov o našej hre.

Čo vám ukázal duel proti Nemecku, s ktorým sa stretnete aj v skupine?
Skladba tímov sa ešte bude meniť. Aj Nemci majú v zahraničí na výber ešte asi desať hráčov. Preto sme vzájomnému duelu neprikladali väčší význam než ostatným. Dôležitejšie bolo, že sme odohrali tri zápasy za tri dni. Doma hráme len jeden alebo dva súboje za týždeň. Na MS nás čaká sedem zápasov v priebehu desiatich dní.

Brankár Gibl nastúpil na všetky tri duely. Prečo?
Potrebovali sme ho vidieť v zápasovom zaťažení. Priletel z Kanady, bohužiaľ mu meškal výstroj a prvý duel odchytal v požičanom. Godlu s Okoličánym máme odskúšaných a vieme o ich kvalitách. Preto sme Gibla nechali chytať všetky zápasy. Máme päť, šesť brankárov, ktorých sledujeme a z nich si vyberieme najlepších.

V akom svetle sa ukázali hráči, ktorá nepôsobia v extraligovom projekte?
Viac sme boli spokojní s obrancami. Černák, Jaroš aj Rosandič splnili očakávania a defenzíva fungovala dobre. Od útočníkov Lantošiho, Cehlárika a Šilleho sme čakali viac.

Mali ste čas sledovať aj zápasy seniorskej reprezentácie, v ktorej debutoval váš syn Tomáš?
Nestíhal som, lebo sme hrali v rovnakých časoch. Až v nedeľu som si pozrel aspoň časť zápasu. Pre neho je to obrovská skúsenosť, ako pre každého chlapca, ktorý si oblečie reprezentačný dres. Doprajem mu to. Nech si to užije a pomôže mu to do ďalšej kariéry. Žiadne rady som mu pred premiérou nedával. Tých bolo dosť, keď bol malý chalan. Teraz už sám najlepšie vie, čo má robiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov