Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek spokojný s výsledkom aj výkonmi Konráda či defenzívy

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou úspešný vstup do sezóny 2014/2015. Pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka si tím SR v piatok popoludní pripísal triumf nad európskym výberom Kanady 4:1.

07.11.2014 20:59
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata

Duel sa uskutočnil v bavorskom Mníchove na tradičnom novembrovom turnaji o Nemecký pohár. V 49. vzájomnom súboji si Slováci pripísali 22. víťazstvo, doteraz sa zrodili aj štyri nerozhodné výsledky a 23 prehier slovenského mužstva (skóre: 157:142). Veľmi dobrý výkon podal v piatok popoludní brankár Branislav Konrád, ktorý zneškodnil viacero kanadských šancí a nestačil len na pokus Duponta.

„S výsledkom som spokojný. Nie všetci hráči žiarili, no každý bojoval. Prejavilo sa to aj na výsledku. Vynikajúci bol brankár Konrád a aj obrana zahrala dobre. Protiútoky nám tiež vychádzali. Všetci nováčikovia sa snažili a splnili naše očakávania. Súper nás neprekvapil, vedeli sme, ako budú hrať. Bol to vyrovnaný boj, raz mal prevahu jeden, potom druhý tím,“ povedal po zápase tréner Vůjtek.

V šiestom zápase v národnom mužstve bol Branislav Konrád jedným z hlavných strojcov piatkového víťazstva, keď v niektorých okamihoch svojimi zákrokmi privádzal súpera do zúfalstva. „Každý dal do toho maximum a aj preto sme vyhrali. Som celkom rozchytaný, v lige som chytal každý duel. Toto síce bola vyššia rýchlosť, ale až tak mi to neprekážalo,“ povedal po stretnutí gólman trenčianskej Dukly, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča na slovenskej strane.

V piatkovom súboji si strelecký účet v reprezentácii otvorili hneď dvaja hráči – obranca Radek Deyl v štvrtom súboji za národný tím, útočník Roman Rác ako debutant. „Každé víťazstvo Slovenska nad takýmto súperom je potrebné si vážiť, tento triumf radím vysoko. Ja body veľmi nerobím, trochu ma to prekvapilo a som šťastný, že mi to tam padlo. Všetci sme sa chceli v národnom tíme ukázať. Predviedli sme dravosť a vložili do hry srdce. Odviedli sme dobrú prácu a môžeme byť na seba hrdí. Braňo Konrád zachytal super, šance si Kanaďania vytvárali najmä po nahodených pukoch,“ povedal Radek Deyl z Karlových Varov.

Krídelník nováčika českej extraligy HC Olomouc Roman Rác mal po víťazstve úžasné pocity. „Krajší debut to asi ani nemohol byť. Chvíľu nám trvalo, kým sme si uvedomili, že sa s nimi dá hrať. Súper sa dnes tlačil do bránky, a preto bolo veľmi dôležité, aby sme vzadu všetci poriadne blokovali strely,“ poznamenal po súboji Rác.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Nemecký pohár