Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Kanade pôjde do bránky Konrád, Čerešňáka trafil puk do nosa

Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala vo štvrtok sedemhodinovú cestu do Mníchova, kde ju od piatka čaká Nemecký pohár. Po príchode si Slováci zatrénovali na ľade zimného štadióna v Olympijskom parku, nechýbalo fotenie na informačnú kocku.

06.11.2014 22:37
Hokej, Slovensko Foto: ,
Slovenskí hokejisti sa občerstvujú na tréningu.
debata

Smolu mal obranca Peter Čerešňák, ktorého podľa webu Slovenského zväzu ľadového hokeja trafil rovno do nosa tečovaný puk a musel predčasne opustiť ľad. V sprievode lekára mužstva Jána Grauzela absolval 21-ročný zadák vyšetrenie v jednej z mníchovských nemocníc.

Tréner Vladimír Vůjtek dá v prvom zápase proti Kanade príležitosť Branislavovi Konrádovi. Jednotlivé formácie spoločne trénovali od utorka a v tomto zložení nastúpia aj na úvodný duel turnaja, ktorý sa začína v piatok o 16.30 h. Elitný útok vytvoria Martin Bakoš, Marek Viedenský a Vladimír Dravecký, v prvej obrane by mali korčuľovať Jurajovia Valach a Mikuš.

"S trénerom sme sa dohodli, že turnaj odštartujem v bránke ja, v sobotu bude proti Nemecku chytať zase Marek (Čiliak – pozn.). Kto odchytá posledný zápas proti Švajčiarom, bude následne na tréneroch. Je česť byť v reprezentácii a nám sem dvere otvorila aj skutočnosť, že KHL sa neprerušila. Za seba poviem, že určite na ľade odvediem všetko, čo bude v mojich silách,“ povedal podľa webu SZĽH brankár Branislav Konrád, ktorý odchytal doteraz za Slovensko 5 zápasov.

Predpokladaná zostava SR na zápas s Kanadou: Konrád (Čiliak) – Valach, J. Mikuš, Čerešňák, Švarný, T. Bokroš, Kozák, Jánošík, O. Kotvan – Bakoš, Viedenský, Dravecký – J. Sýkora, Marcinko, Tománek – T. Sýkora, Cingeľ, Lapšanský – Rác, Lušňák, Dej (Vandas, Bortňák)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Nemecký pohár