Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko nemá istú účasť na SP, o ZOH zabojuje o rok v Česku

Po dvanástich rokoch sa bude v roku 2016 hrať Svetový pohár v hokeji. Dejiskom turnaja budú kanadské mestá Montreal a Toronto.

18.09.2014 20:32
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata (1)

„Je isté, že štartovať na Svetovom pohári bude šesť tímov. Ide o Kanadu, USA, Rusko, Česko, Fínsko a Švédsko. Pozvanie ďalších dvoch krajín je výlučne v kompetencii vedenia zámorskej NHL,“ uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) jeho prezident Igor Nemeček, ktorý je ako člen exekutívy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) spoločne s Ottom Sýkorom a Jurajom Bakošom na polročnom kongrese svetovej organizácie v Tenerife na Kanárskych ostrovoch.

Na kongrese IIHF sa zároveň definitívne potvrdilo, že na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu bude hrať dvanásť mužských a osem ženských družstiev. Na budúcoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave sa bude bojovať aj o olympijské miestenky.

„Pre mužský turnaj bude smerodajný svetový renking po budúcoročných majstrovstvách sveta v Česku. Prvých osem tímov bude mať zabezpečenú priamu účasť. Domáca Kórejská republika má istú miestenku. O zostávajúce tri miesta sa pobijú zvyšné krajiny v kvalifikácii v novembri 2016. Čo sa žien týka, pod päť kruhov sa priamo kvalifikujú štyri najlepšie tímy zo svetového renkingu, domáce družstvo má priamu účasť a ďalšie tri krajiny budú musieť hrať rovnako ako muži kvalifikáciu,“ pridal ďalšiu informáciu na webe SZĽH Igor Nemeček.

Slovenskí muži sú v súčasnom rebríčku IIHF na 8. mieste s 25-bodovým odstupom na siedme Švajčiarsko a 145-bodovým náskokom pred Nórskom. Ženám patrí 12. priečka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2016 #Pjongčang 2018