Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeček bude rokovať s Vůjtekom o novej zmluve

Šanca, že tréner Vladimír Vůjtek bude viesť hokejistov Slovenska aj v nasledujúcej sezóne, je reálna. Do 18. júna má byť jasno.

28.05.2014 20:07
Igor Nemeček, Vladimír Vůjtek Foto: ,
Igor Nemeček a Vladimír Vůjtek.
debata

Igora Nemečka, prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, poveril na stredajšom zasadnutí výkonný výbor zväzu, aby rokoval s doterajším trénerom slovenskej reprezentácie o novej zmluve. Vůjtek sa stal trénerom národného tímu v auguste 2011. Absolvoval s ním troje majstrovstvá sveta (2012 – striebro, 2013 – postup do štvrťfinále, 2014 – 9. miesto) a olympijský turnaj v Soči (11. miesto). Zmluva so zväzom mu končí 31. mája.

„Výkonný výbor za účasti trénerov jednotlivých slovenských reprezentácií zhodnotil ich účinkovanie na majstrovstvách sveta – tím do 18 rokov, ženský výber i seniorské mužstvo. Od členov výkonného výboru som dostal mandát na rokovanie o predĺžení zmluvy s pánom Vůjtekom. Pôjde o jeden rok do skončenia majstrovstiev sveta 2015 v Česku. V priebehu budúcej sezóny zároveň budeme hľadať trénera, ktorý prevezme reprezentáciu na dlhšie obdobie. Je možné, že Vůjtekov nástupca bude ako divák sledovať národný tím v Česku,“ uviedol v stredu popoludní Nemeček.

Zdôraznil, že tréner Vůjtek hodnotil vystúpenie seniorskej reprezentácie na MS v Minsku skôr pozitívne. „Mladý tím ho nesklamal, aj keď vnútorný cieľ – postup do štvrťfinále – nesplnil. Viacerí z neho naznačili, že s nimi možno počítať. Deviate miesto nie je optimálne, taká je však realita. Našťastie, neklesli sme vo svetovom rebríčku. Ideme pripravovať novú sezónu, do 18. júna, kedy bude ďalšie rokovanie výkonného výboru, by sme chceli mať trénera A-tímu. S pánom Vůjtekom sa stretnem v nasledujúcich dňoch. Žiadny iný kandidát zatiaľ neprichádza do úvahy. Ak Vladimír Vůjtek ponuku odmietne, začneme situáciu riešiť. Najbližšie podujatie čaká reprezentráciu až v novembri, no je v našom záujme, aby sme meno trénera oznámili v lete,“ doplnil Nemeček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Igor Nemeček #SZĽH