Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti odcestovali do Minska s pokorou, podvečer ich čaká tréning

Slovenskí hokejoví reprezentanti odcestovali do bieloruského Minska, kde ich od piatka čakajú boje na svetovom šampionáte.

07.05.2014 08:33
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar pred odletom do Minska.
debata

Zverenci Vladimíra Vůjtka odchádzali z Bratislavy s pokorou. Po rannom budíčku nabral autobus smer letisko Schwechat, odkiaľ krátko pred desiatou má reprezentácia odletieť do Bieloruska. Po prílete a vybalení čaká ešte podvečer na tím prvý tréning.

„Osobne sa teším na nadchádzajúce majstrovstvá sveta, keďže po dvoch šampionátoch na poloprázdnych štadiónoch vo Švédsku a Fínsku by teraz mali byť zápasy vypredané. Bielorusi majú dva krásne štadióny, videli sme zázemie, kabínu i možnosti na tréning. Čaká nás skvelé prostredie. Pred začiatkom majstrovstiev sveta ešte musíme doladiť niektoré detaily našej hry,“ povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Ešte v utorok večer pred odchodom si reprezentanti pozreli hru Polooblačno v Radošinskom naivnom divadle. Po skončení predstavenia odovzdal kapitán výberu Miroslava Šatana šéfovi RND Stanislavovi Štepkovi podpísaný dres. Šatan už s reprezentáciou navštívil viacero divadelných predstavení. V roku 1994 v rámci prípravy na turnaj C-kategórie majstrovstiev sveta bol s mužstvom aj na opere. „Polooblačno bolo na odreagovanie veľmi dobré,“ uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.

Hra zameraná na život na Slovensku v období rokov 1900 až 1950 zabavila všetkých divákov. „Mne sa to veľmi páčilo. Ihneď by som to bral a navštevoval takéto predstavenie aspoň raz do týždňa. Vždy, keď sa mi naskytla príležitosť, zašiel som do divadla,“ povedal pre zväzový web útočník Dávid Skokan.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2014 v hokeji