Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Miro usmerňuje, ja povzbudím

Hokejistov Slovenska odprevádzal po sobotňajšom poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta potlesk bratislavského publika.

04.05.2014 16:44
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy.
debata

„Veľmi sa mi to páčilo. Na každom zimnom štadióne, kde sme v príprave hrali, nás diváci povzbudzovali. Verím, že im ešte urobíme radosť. Sme radi, že sme domáce podujatie vyhrali. Zdvihne nám to sebavedomie. Verím, že dobrú formu potvrdíme aj na svetovom šampionáte v Minsku,“ vravel obranca Martin Marinčin, jeden z tria hokejistov z NHL. V stretnutí proti Nórsku bol asistentom kapitána.

„Nečakal som to. Na predzápasovom rozkorčuľovaní mi to oznámili tréneri. Atmosféra v tíme je výborná. Gól, ktorý sme inkasovali v závere, mrzí, no aj to sa stáva. Lepšie je dostať výstrahu teraz než na svetovom šampionáte. Na neúspešné vystúpenie na olympijskom turnaji v Soči som už zabudol som, pozerám sa dopredu. V Minsku chceme niečo dokázať, odchádzame v pohode. V Edmontone sa so mnou rozlúčili s tým, aby som na sebe pracoval. Mám obrovskú motiváciu posunúť sa v hokeji ďalej, pre mužstvo urobím všetko,“ zdôrazní odhodlane.

Ako videl situáciu, po ktorej rozhodcovia po konzultácii s videorozhodcom jeho strelu v zápase proti Nórsku za gól neuznali?

„Najprv som si myslel, že na gól to nevyzeralo, no keď sa diváci tešili, pomyslel som si, že možno aj bol. Napokon nebol, nevadí. Štyri mesiace čakám na moju gólovú radosť, dúfam, že príde na svetovom šampionáte. V príprave som sa nešetril, do súbojov som šiel naplno,“ vraví jeden z tucta nováčikov v slovenskom tíme. Asistentom kapitána na svetovom šampionáte bude skúsený útočník Ladislav Nagy. Ako vidí omladené mužstvo?

„Kombinácia mladosti a skúsenosti tvorí kvalitný mix. Je dobré, že dostávajú príležitosť mladí hráči. Máme v mužstve viacerých talentovaných chlapcov. Mňa sa na radu zatiaľ nepýtali. Miro ich usmerňuje na ľade i v kabíne, ja ich trochu povzbudzujem. Príprava je za nami. Prvý zápas proti Česku ukáže, ako sme na tom. Bude to zaujímavý duel. My nemáme čo stratiť, Česi majú výborný tím s viacerými hráčmi z NHL, sú favoriti. Hokej je však nevyspytateľný,“ naznačil.

Minsk dobre pozná z pôsobenia v tamojšom Dyname.

„Mám veľmi dobré spomienky. Bude sa hrať v krásnych halách, vo vynikajúcej atmosfére. Minsk je nádherné mesto. Nemôžem povedať nič zlé. Ak bude čas, ukážem spoluhráčom centrum, môžem poradiť i nejakú dobrú reštauráciu. Ideme tam však hrať hokej, to je najdôležitejšie. Pôjdeme od zápasu k zápasu, verím, že postúpime do štvrťfinále – a potom to bude o jednom zápase. Buď vyjde, alebo nie. Tento mladý kolektív však zabojuje proti každému súperovi.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Ladislav Nagy