Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tréner Vůjtek má jasno v menách 6 obrancov a 14 útočníkov

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v sobotu v Bratislave proti Nórsku na posledný zápas pred odchodom na majstrovstvá sveta do bieloruského Minska v bránke s Jánom Lacom a s Marekom Hrivíkom medzi Miroslavom Šatanom a Ladislavom Nagyom v prvej formácii.

02.05.2014 16:30
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
debata

Pre Slovákov to bude záverečná skúška pred šampionátom. Po zápase, ktorý sa začína o 17.00 h, oznámi tréner Vladimír Vůjtek záverečnú nomináciu do Bieloruska.

"Vyskúšame si ešte zloženie niektorých útočných trojíc a vyriešime posledné otázniky, ktoré v nominácii máme,“ povedal pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner Vladimír Vůjtek.

V porovnaní so súbojom s Lotyšskom nahradí Laco v bránke Jaroslava Janusa. Do hry nezasiahnu obrancovia Ivan Švarný s Jurajom Valachom a útočníci Michel Miklík, Rastislav Špirko, Tomáš Marcinko a Peter Zuzin.

"Rozhodli sme sa zaradiť do prvého útoku k Miroslavovi Šatanovi a Ladislavovi Nagyovi Mareka Hrivíka a rovnako vyskúšať, aká bude spolupráca Pánika s Réwayom. Budem veľmi rád, ak sa nám bude dariť hra tak, ako vo štvrtok proti Lotyšsku. Fungovali nám presilovky a rovnako sme hrali aj v hre piatich proti piatim,“ pokračoval pre web HockeySlovakia.sk Vůjtek, ktorý zatiaľ spáva dobre a nočné mory zo skladania nominácie nemá.

"Je to v poriadku. Prvý zápas nás aj tak čaká až o týždeň,“ dodal 66-ročný tréner, ktorý má podľa vlastných slov jasno minimálne v menách šiestich obrancov a štrnástich útočníkov. Brankárske trio Jaroslav Janus, Július Hudáček a Ján Laco malo istotu nominácie na šampionát už minulý týždeň.

Zostava Slovenska na zápas proti Nórsku (zdroj: web SZĽH): J. Laco – K. Sloboda Marek Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Štajnoch, J. Brejčák, Deyl, V. Mihálik – Šatan, Hrivík, L. Nagy – Skokan, Viedenský, Tybor – Pánik, J. Mikúš, Réway – Marcel Haščák, A. Šťastný, Lušňák

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2014 v hokeji