Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemám čo stratiť. Hrám, čo viem, vraví mladík Réway

Ukázal rýchlosť, dravosť, šikovné ruky, aj hokejové myslenie. Chýbal azda len gól a ani k tomu nemal ďaleko. Najaktívnejším mužom v slovenskom drese v prípravnom zápase proti Fínom (0:3) bol najmladší - Martin Réway. "Zakončenie nás potrápilo, na tom musíme popracovať," hodnotil 19-ročný útočník bezprostredne po zápase.

24.04.2014 20:45
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Formácia Réway-Špirko-Bartek si dokázala vytvoriť pred fínskou bránkou tlak, mladík mal v druhej tretine šancu na vyrovnanie, no bekhendom neuspel. „Chcel som strieľať hore ako zvyčajne, ale puk mi nesadol a skĺzol z čepele. Aj pre fanúšikov je mrzuté, že sme nedali gól, ale neodohrali sme zlý zápas,“ dodal rodák z Prahy, ktorý odohral túto sezónu v kanadskej juniorskej súťaži v drese Gatineau Olympiques.

Prechod medzi seniorov mu nerobí problémy. „Nepocítil som to. Samozrejme, že obrancovia sú skúsenejší. Vidieť to na ich rozohrávke, keď ich napádam, ale to je v pohode,“ uviedol jeden z najväčších talentov slovenského hokeja, ktorý patril na prelome rokov k oporám slovenskej dvadsiatky na MS vo Švédsku. Teraz bojuje o premiérovú účasť na seniorskom vrcholnom podujatí. A sebavedomie na ľade mu nechýba.

„Nemám čo stratiť. Aj chalali mi prízvukujú, aby som hral to, čo viem. Som rád, že dostávam toľko priestoru, ale uvedomujem si, že zatiaľ je to len príprava,“ povedal pred slovenskou šatňou v Steel aréne Réway.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Martin Reway