Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová osemnástka sa lúči s MS. Vo štvrťfinále podľahla USA 2:6

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala vo štvrťfinále na majstrovstvách sveta vo fínskej Lappeenrante s favorizovaným výberom USA 2:6.

24.04.2014 14:23
Slovensko, Nórsko, hokej, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pre tím Antona Bartánusa sa šampionát skončil, vo Fínsku obsadí 8. miesto. Slovensko o jednu priečku zlepší umiestnenie z vlaňajšieho šampionátu v Soči, kde hralo o záchranu. Američania mali štvrťfinále od úvodu pod kontrolou a Slovákom sa podarilo výsledok skorigovať až v záverečnej časti hry. Zámorský výber vyhral na strely 43:12.

Slovákom absolútne nevyšiel úvod štvrťfinále. Už po 54. sekundách hry zostal Eichel osamotený pred Tomekom a otvoril skóre. Krátko na to putovali na trestnú lavicu Halama a Grman a Američania hrali dlhú presilovku o dvoch hráčov, ktorú využili zásluhou MacLeoda. Slovenský tím len ťažko prechádzal cez útočnú modrú a v prvej tretine ani raz neohrozil podľa štatistík IIHF priamou strelou bránku súpera. Naopak, Američania zasypali Tomeka za dvadsať minút dvadsiatimi pokusmi. V 13. min dostal Hitchcock puk do siete kopnutím korčuľou, o štyri minúty neskôr už rozhodcovia presný zásah Bjorka zblízka uznali – 3:0.

Po studenej prvotretinovej sprche išiel do slovenskej bránky Adam Húska a jeho spoluhráči sa smerom dopredu viac osmelili. Húsku privítal v 24. min v bránke gólovou strelou na 4:0 Matthews. Slováci ohrozovali bránku súpera najmä počas presiloviek. Američania na ľade dominovali a robili Bartánusovmu výberu veľké problémy. V 47. min prekonal brankára USA tvrdou strelou nad lapačku Ferleťák. Slováci doplácali na nepresnosť v rozohrávke i časté vylučovanie, v presilovkách sa presadili MacLeod a Stevens. V 56. min využili početnú výhodu o dvoch hráčov aj hráči v bielom a Halama znížil na konečných 2:6.

Štvrťfinále (Lappeenranta):

USA – Slovensko 6:2 (3:0, 1:0, 2:2)

  • Góly: 1. Eichel (Tuch), 4. MacLeod (Eichel), 18. Bjork (Eichel), 24. Matthews (Connor), 49. MacLeod (Tuch), 53. Stevens (Collins) – 47. Ferleťák (Ch. Jaroš), 56. Halama (Hrušík, Ferkeťák)
  • Vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Schukies (Nem.), Sergejev (Rus.) – Lazarev (Rus.), Ponomariov (Nem.)
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov