Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti si okysličia formu pod Tatrami

Hokejovú atmosféru na chvíľu vymenili za sviatočnú veľkonočnú pohodu. Od pondeľňajšieho podvečera však hokejisti Slovenska pod Tatrami budú opäť zarezávať v ďalšej fáze prípravy na majstrovstvá sveta.

21.04.2014 19:56
Česko, Slovensko Foto: ,
Brankár Ján Laco.
debata

Už aj s obrancom Edmontonu Martinom Marinčinom, účastníkom olympijského turnaja v Soči. S mužstvom sa rozlúčil útočník Mário Lunter. V týchto dňoch realizačný tím rozhodne, koho z hráčov Košíc a Nitry pozve do prípravy.  Do začiatku MS v bieloruskom Minsku ostávajú necelé tri týždne.

V polčase prípravných zápasov svieti na pomyselnom ukazovateli skóre remíza 2:2. S Ruskom doma i Francúzskom vonku raz vyhrali, raz prehrali. Najväčším ziskom zo štyroch stretnutí je zatiaľ prvá formácia Karol Sloboda, Ďaloga – Miroslav Šatan, Juraj Mikúš, Ladislav Nagy i stúpajúca forma brankára Jána Laca.

„Ukazuje sa, že sa kryštalizuje jedna päťka na svetový šampionát, ďalšie postupne formujeme. V prvom zápase nás o lepší výsledok pripravila nekoncentrovanosť v prvej tretine. Trojgólové manko sme už nedohnali. Aj vo víťaznom druhom zápase sme sa pomalšie rozbiehali, od druhej časti sme sa zlepšili. Veľkou oporou bol brankár Ján Laco. Výkonnosť kolíše, nevieme odohrať bez výkyvov celých šesťdesiat minút, za chyby neraz pykáme vylúčeniami. Aj preto, lebo príležitosť dostávajú viacerí mladí hráči. Pre nich je užitočná každá medzinárodná konfrontácia, potrebujú získať skúsenosti i sebavedomie,“ konštatoval po návrate z Francúzska tréner Vladimír Vůjtek.

Veterán Šatan hrá v pohode, v príprave je zatiaľ s tromi gólmi najlepším slovenským zakončovateľom. Prestrieľal sa už na čelo historického poradia kanonierov v reprezentácii, aktuálne má na konte 84 gólov.

„V sobotu sme začali lepšie ako vo štvrtok. Francúzi veľmi dobre korčuľovali, ale my sme si vypracovali viacero šancí. Máme čo zlepšovať v obrane, ale našťastie sme mali v bránke výborného Jána Laca, ktorý nás viacerými zákrokmi výrazne podržal. Od druhej tretiny sme kontrolovali hru a stretnutie doviedli do víťazného konca. Teší ma, že som k tomu prispel dvoma gólmi,“ uviedol Šatan pre zväzovú stránku.

Brankár Laco sa blysom najmä reflexívnym zákrokom, keď čepeľou hokejky reflexívne vyrazil puk.

„Na rozdiel od prvého zápasu sme lepšie zvládli úvod, na súpera sme si dali väčší pozor. Aj v obrane, spoluhráči mi pomohli obetavosťou. Pri mojom zákroku koncom čepele hokejky v druhej tretine som konal podvedome. Hokejku som len nastrčil a dúfal, že ju puk trafí. Mal som aj kúsok šťastia,“ podotkol.

Slováci v rámci Euro Hockey Challenge hostia vo štvrtok v Košiciach a v sobotu v Poprade Fínov (začiatky o 17.00).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia