Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbali nám skúsenosti, vravel Vůjtek po zápasoch vo Francúzsku

Slovenskí hokejisti síce začali odvetu vo Francúzsku rozpačito, ale napokon po zlepšenom výkone od druhej tretiny zdolali svojho súpera v sobotu v Grenobli 3:1 a vrátili mu štvrtkovú prehru z Gapu (2:4).

19.04.2014 20:34
Vladimír Vůjtek, Miroslav Šatan, Milan Jurčina Foto: ,
Vladimír Vůjtek a Miroslav Šatan na slovenskej lavičke.
debata

Zverenci Vladimíra Vůjtka podali oveľa lepší výkon ako pred dvoma dňami a zachytili aj úvod duelu. Tímu dodali oveľa väčšiu pohodu skúsení harcovníci Miroslav Šatan, Juraj Mikúš a Ladislav Nagy, ktorí vo štvrtok pauzovali. Skvelým výkonom sa prezentoval aj brankár Ján Laco, ktorý si čoraz viac pýta jasnú pozíciu jednotky pre svetový šampionát v Bielorusku.

„Mali sme predovšetkým skúsenejšie mužstvo a zachytili začiatok. Podržal nás výborný brankár Ján Laco a tým vyzerala aj naša hra lepšie a optimálnejšie. Prvá tretina bola ešte rozháraná a dostávali sme sa len do tempa. Od druhej časti sme pridali na dôraze a korčuľovaní. Strelili sme súperovi dva góly a vypracovali si aj niekoľko ďalších príležitostí. Vinou viacerých zbytočných vylúčení však hra strácala na tempe,“ hodnotil na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

Súboje vo Francúzsku ponúkli koučovi ďalší pohľad na výkonnosť jednotlivých hráčov. Slováci vstupovali do súbojov v pozícii favorita a opäť sa potvrdilo, že so súpermi z druhého svetového rangu majú menšie problémy. Tréner odchádza z Francúzska so zmiešanými pocitmi. „V prvom zápase sme nezahrali tak, ako sme si predstavovali, ale v tom druhom sme hrali lepšie. Chýba nám ešte viac skúseností. Naša hra stále nie je vyrovnaná počas celých šesťdesiatich minút. Každé víťazstvo však pomôže, keďže máme v tíme veľa mladých chlapcov a tí potrebujú na posilnenie sebavedomia práve takéto zápasy,“ dodal Vladimír Vůjtek.

Kapitán tímu Miroslav Šatan strelil v sobotu dva góly a bol ústrednou postavou pri výhre. Spolu s kolegami z prvého útoku dodal mužstvu potrebný pokoj. Šatan sa v sobotu stal slovenským rekordérom v počte reprezentačných gólov: na konte ich má už 84, o dva viac ako Jozef Golonka. „Som rád, že som strelil ďalšie dva góly. Nečakal som to a ani na to nemyslel. Teraz som rád, že to vyšlo a aspoň sa už tým nemusím viac zaoberať. Určite to nie je najdôležitejšia vec. Som spokojný s tým, že som stále schopný pomôcť tímu gólmi,“ hodnotil na webe SZĽH Miroslav Šatan.

Slováci sa snažili mať hru pod kontrolou, ale nevyhli sa slabším momentom. V ďalších súbojoch sa musia vyvarovať zbytočným faulom, ktoré pod Alpami nedokázali Francúzi potrestať. Kvalitnejší súper však môže Slovákom v početnej výhode poriadne zavariť. „Francúzi veľmi dobre korčuľovali, ale my sme si vypracovali viacero šancí. Máme čo zlepšovať v obrane, ale našťastie sme mali v bránke výborného Jána Laca, ktorý nás viacerými zákrokmi výrazne podržal,“ obzrel sa za zápasom Miroslav Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #Miroslav Šatan