Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci začali vo Francúzsku zle, chýbali skúsení hráči, ktorí dostali voľno

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek mal iné predstavy o prípravnom zápase s Francúzskom.

18.04.2014 09:50
Vůjtek Foto:
Vladimír Vůjtek.
debata

Domáci zaskočili jeho zverencov aktívnou hrou a už v 49. sekunde po góle Damiena Fleuryho vyhrávali v Gape 1:0. Francúzi pridali ďalšie dva presné zásahy, keď sa presadil Teddy da Costa.

Na hre Slovenska sa prejavila absencia skúsených Miroslava Šatana, Juraja Mikúša a Ladislava Nagya, ktorí dostali vo štvrtok voľno. Omladené mužstvo robilo chyby a až v závere dokázalo skorigovať výsledok. Slováci nenadviazali na výkony z minulotýždňového nedeľňajšieho víťazného súboja s Ruskom. Tím SR prehral s Francúzskom len druhýkrát z dvadsiatich vzájomných duelov, prvýkrát od roku 1998.

"Začali sme veľmi zle. Hneď na začiatku sme inkasovali dva lacné góly a od toho sa odvíjal celý zápas. Bolo vidno, že bez skúsených útočníkov, ktorí dostali voľno, mužstvo podlieha momentálnemu stavu na ľade a robí chyby. Do odvety musíme výrazne zmeniť náš prístup a ‚nespackať‘ úvod. Dva rýchle góly o všetkom rozhodli. Aj keď sme mali dva protiútoky a išli sami na bránku, brankár Hardy svoj tím podržal a ich skúsení hráči vývoj zápas umne kontrolovali. V tretej tretine sme strelili dva góly, nastrelili aj hornú žŕdku, ale posledných šesť minút sme hrali oslabení a nezmohli sa na viac, ako len na dva presné zásahy,“ hodnotil na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner Vladimír Vůjtek.

Súboj sa hral v malej hale v Gape, Francúzi z neho nevyrábali televízny signál. Štatistický server série Euro Ice Hockey Challenge, v rámci ktorej sa duel hral, hlásil od 15. min zmenu v slovenskej bránke, Júliusa Hudáčka mal nahradiť Ján Laco. Rovnaká informácia je aj v zápise o stretnutí. Tréner Vůjtek dal všetko na pravú mieru: „Nie je pravda, že Hudáčka vymenil Laco. Informácia o ich výmene, bola mylná. Julo dochytal zápas do konca a potom si už počínal dobre.“

Vo štvrtok strelil premiérový gól v slovenskej reprezentácii Andrej Šťastný. Stalo sa tak v jeho štrnástom vystúpení v drese tímu SR. V 54. min už iba korigoval na 2:4. "Z našej strany to bol otrasný zápas, keďže sme poriadne ‚spískali‘ prvú tretinu. Ak mám povedať pravdu, ani som veľmi neprežíval emócie z toho, že som strelil v reprezentácii prvý gól. Aj tak to bola strela, ktorá znižovala stav skóre na 2:4. Ani nemám odložený puk, lebo som na to nemyslel. O tom, že sme prehrali, rozhodla prvá perióda, ktorú sme prehrali 0:3. Súper dobre korčuľoval, ale pokašľali sme si to sami. Francúzi sú určite „hrateľní“, lebo v druhej a tretine sme mali herne navrch. Žiaľ, náskok domáceho tímu bol už nedostižný,“ skonštatoval pre HockeySlovakia.sk Andrej Šťastný.

Slováci si môžu napraviť chuť v odvete, ktorá je na programe v sobotu o 15.00 h v ďalšom meste pod Alpami Grenobli. V piatok podvečer majú zverenci Vladimíra Vůjtka jednu tréningovú jednotku. S Francúzmi sa stretnú aj na májovom svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Francúzsko #Vladimír Vůjtek