Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte túžim hrať nejakú sezónu, vraví Kopecký. MS by boli hazardom

Hokejový útočník Tomáš Kopecký z Floridy Panthers už pred mesiacom avizoval, že februárový súboj na olympijskom turnaji v Soči bol asi jeho posledný v sezóne.

17.04.2014 14:36
tomáš kopecký, ZOH 2014, soči, slovinsko,... Foto: ,
Otrasený Tomáš Kopecký v zápase so Slovinskom na ZOH 2014.
debata

Stop mu vystavil otras mozgu. Od duelu so Slovincami neodohral Kopecký ani jeden súťažný zápas a nepomôže ani slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.

„Od polovice februára som neodohral ani jeden zápas, chýba mi prax. Bol by to veľký hazard aj s mojím zdravím, keby som išiel na šampionát. Hocijaký náraz by mohol znamenať koniec kariéry a ešte túžim hrať nejakú sezónu. Musím sa dať úplne dohromady,“ povedal v rozhovore pre svoj oficiálny facebookový profil Tomáš Kopecký.

Z hry ho vyradil Slovinec Sabahudin Kovačevič, ktorý trafil hráča Floridy lakťom do hlavy a potom ho ešte priľahol a korčuľou zasiahol Aleš Kranjc. Kopecký už v závere základnej časti NHL trénoval so spoluhráčmi z Panthers.

„Snažím sa postupne záťaž stupňovať, aby som zistil, či sa ešte neobjavia nejaké príznaky. Zatiaľ je to v pohode a budem naďalej trénovať, aby som sa čo najlepšie pripravil na nový ročník a telo bolo stopercentne fit,“ doplnil Kopecký, ktorý ešte plánuje zotrvať z rodinných dôvodov na Floride a potom sa v priebehu júna vráti na Slovensko.

Panthers súťažná sezóna nevyšla podľa predstáv, mužstvo skončilo ďaleko od play off. Tridsaťdvaročný krídelník má za sebou jeden z horších ročníkov v NHL. V 49 stretnutiach strelil štyri góly a pridal osem asistencií. Vlani mal v 47 dueloch bilanciu 15+12. „Od začiatku sa nedarilo podľa predstáv klubu ani mne. V úvode som sa trápil, postupne som sa potom do toho dostal, ale následne ma pribrzdili zranenia. Ani po bodovej stránke mi to nešlo. Treba túto sezónu hodiť za hlavu a myslieť na novú,“ dodal Kopecký.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Kopecký #MS v hokeji 2014