Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Réway: Šatanovi začnem tykať, uvidím, či ma nenapomenie

Na svetovom šampionáte na prelome rokov bol oporou slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.

15.04.2014 21:30
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Teraz ho čaká premiéra v seniorskom tíme. Devätnásťročný Martin Réway je v súčasnom jeho najmladším členom. V juniorskej QMJHL za Gatineau v 52 dueloch sezóny strelil 25 gólov a pridal 52 asistencií.

„Najskôr mi volal pán tréner Vůjtek, po ňom aj generálny manažér Otto Sýkora. Mal som obrovskú radosť. Je to pre mňa veľká príležitosť i zodpovednosť,“ vravel včera médiám talentovaný útočník.

Tušili ste, že budú mať tréneri národného mužstva o vás záujem?
Dozvedel som sa to hneď po sezóne, takže to bolo príjemné prekvapenie. Trocha ma mrzí, že sme skoro vypadli v play off, a tak sa budem snažiť urobiť všetko pre to, aby som sa dostal na majstrovstvá sveta. Na ľade som bol naposledy v piatok proti Halifaxu.

Čím chcete presvedčiť trénerov?
Budem sa snažiť hrať svoju hru, trochu ju zjednodušiť v útočnej tretine. A budem si všímať najmä starších hráčov, ako mám hrať. Či už Mira Šatana alebo Laca Nagya, ktorí majú veľa skúseností aj z NHL.

Budete im vykať?
Rozmýšľal som nad tým. Začnem im tykať, uvidíme, či ma napomenú alebo nie. S niektorými hráčmi sa poznám, v kabíne som sa zoznámil so všetkými.

Trúfate si na udržať vysokú produktivitu aj medzi mužmi?
Juniorský hokej je trochu ako seniorský. Prechod k mužom je podstatne náročnejší. Uvidím, ako mi to pôjde medzi staršími hráčmi. Budem sa snažiť presvedčiť trénerov, že si miestenku zaslúžim. Nebude to ľahké,v mužstve je veľa skúsených a kvalitných hokejistov. Som najmladší, budem to mať asi najťažšie, ale je to na mne. Ak zahrám dobre, možno dostanem šancu.

Ste priprpavený odohrať všetkých šesť prípravných zápasov?
Ešte mi neprišiel výstroj… Neviem, či ma tréneri zaradia do zostavy na všetkých šesť, no v tých, v ktorých nastúpim, zabojujem o miestenku.

Viete, čo vás čaká v kabíne ako mladé ucho? Aké povinnosti?
Zatiaľ nie, ale určite sa to čoskoro dozviem.

Bol v zámorí o vás takýto mediálny záujem ako teraz?
Raz, keď som dal gól Careymu Priceovi, ale teraz je o niečo väčší.

Ako ďaleko máte do prvého tímu Montrealu?
To by mal byť ďalší krok v mojej kariére, no musím presvedčiť trénerov Montrealu a vedenie klubu. Ak by som sa dostal na svetový šampionát, môže mi to pomôcť. Všetko záleží od rozhodnutia vedenia klubu, od toho, ako mi vyjde ďalší kemp.

Klub vás uvoľnil bez problémov?
Niečo som zachytil, že by som mal ísť do AHL, ale šampionát považujem za väčšiu skúsenosť i príležitosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway