Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vůjtek čaká na odpoveď brankára Haláka

Po dvoch domácich stretnutiach proti Rusku (1:3, 4:3) čakajú hokejistov Slovenska tento týždeň dva zápasy vo Francúzsku. Vo štvrtok o 20.00 h v Gape, v sobotu o 15.00 v Grenobli.

15.04.2014 18:40
Slovensko, Slovinsko Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Po dni voľna sa zišli v utorok popoludní v Bratislave. Podvečer trénovali, za súperom odletia v stredu ráno.

„Prišli všetci nominovaní, do tímu pribudol Martin Réway. V hľadáčiku ho máme dva roky, veľmi dobre hral na svetovom šampionáte do dvadsať rokov. V zámorí sa mu skončila sezóna, prejavil záujem prísť zapojiť sa do prípravy reprezentácie pred majstrovstvami sveta,“ uviedol tréner Vladimír Vůjtek.

Devätnásťročný Réway za seniorov ešte nehral, proti Francúzsku absolvuje premiéru. „Pripravovať sa budeme ešte tri týždne, uvidíme, ako sa bude adaptovať na mužský hokej. Zatiaľ hrával len za juniorov. Príležitosť dostane.“

V NHL dohral brankár Jaroslav Halák. Zapojí sa do prípravy na majstrovstvá sveta? „Zatiaľ sa nám nepodarilo spojiť sa s ním. Nechali sme mu odkazy, budeme ho kontaktovať. Uvidíme, aký má názor na účasť na svetovom šampionáte. Podľa toho sa zariadime. Vo Francúzsku odchytá jeden zápas Július Hudáček. Aj útočník Tybor, ktorého sužovali zdravotné problémy, sa cíti lepšie. Zistíme, ako bude vyzerať v plnej tréningovej záťaži. Ak bude fit, nastúpi aj on,“ naznačil tréner.

Komu bude držať palce v prvom kole play off o Stanleyho pohár dvojice Boston – Detroit? „Necháme to na nich. Všetci chcú postúpiť, jeden však vypadne. V oboch mužstvách máme po dvoch hráčoch (v Bostone Chára, Meszároš, v Detroiute Tatar, Jurčo). Dúfajme, že sa nik nezraní, Jurča pošlú možno na farmu, ak by Detroiut vypadol. Ale nepredbiehajme.“

Čo si tréneri chcú vyskúšať v najbližšom dvojzápase?

„V minulosti sme mávali problémy s tzv. slabšími reprezentáciami. Dnes už také na tejto úrovni nie sú. Hrá sa nám proti nim možno horšie než proti silným mužstvám. Musíme postaviť takú taktiku, aby sme sa pokúsili o víťazstvá,“ zdôraznil Vůjtek.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia