Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin: Radšej pôjdem na MS ako na farmu

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin prežíva sezónu ako zo sna, po premiérovom štarte v zámorskej NHL v drese Edmontonu a účasti na februárových olympijských hrách v Soči by mal reprezentovať svoju krajinu aj na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Minsku.

14.04.2014 19:33
Martin Marinčin Foto: ,
Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin.
debata

„Nemôžem tomu uveriť. Je to paráda. Myslel som si, že to, čo som zažil v tomto ročníku, zažijem vo svojej kariére postupne. Emotívna bola aj rozlúčka s kapitánom Edmontonu Ryanom Smythom. Bola to pre mňa veľmi poučná sezóna. Začínal som ju na farme v Oklahome a zakončím na majstrovstvách sveta v Minsku. Zažil som v nej veľa krásnych momentov. Že som mohol štartovať na ZOH, za to vďačím tomu, že som hral v NHL. V klube potom zase rezonovalo to, že som bol na olympiáde a určite sa to podpísalo pod to, že som dohral základnú časť v prvom tíme,“ povedal 22-ročný bek „olejárov“ pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Košický rodák sa pripojí k slovenskému národnému tímu v Poprade od budúceho týždňa. „Prijal som možnosť hrať radšej na majstrovstvách sveta, ako ísť na farmu. Na reprezentáciu sa veľmi teším. Keď mi generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora povedal, že proti Fínsku odohráme zápas v košickej Steel aréne, veľmi som sa potešil. Po štyroch rokoch si konečne zahrám doma,“ uviedol ďalej Marinčin.

Bývalý juniorský reprezentant SR absolvoval po skončení základnej časti NHL ešte rozhovory v klube a až potom mohol odletieť z Edmontonu. „Kouč Dallas Eakins mi pri odchode povedal, aby sa mi na šampionáte darilo, ale aby som prišiel na začiatku sezóny poriadne pripravený a zastal si svoje miesto. Do mužstva príde viacero nových hráčov, takže budem musieť vo veľkej konkurencii ukázať, že patrím do prvého mužstva Oilers,“ dodal Martin Marinčin, ktorý odohral v tejto sezóne v NHL 44 zápasov a nazbieral v nich šesť bodov za šesť asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin