Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bulík: Chcem zaujať trénerov a zabojovať o nomináciu

Na prvý zraz pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji v Minsku prichádza so spoluhráčom z Liberca - strelcom Martinom Bartekom.

01.04.2014 12:00
Tomáš Bulík Foto:
Tomáš Bulík.
debata

S parťákom z útoku bude počas akcií národného tímu aj bývať. „Pozvánka ma potešila. Pokúsim sa využiť ponúknutú šancu a zabojujem o miestenku na majstrovstvá sveta,“ tvrdí 28-ročný center Tomáš Bulík, ktorý už raz na svetovom šampionáte hral – v roku 2010 v Nemecku pod vedením Glena Hanlona.

Naposledy ste reprezentovali v decembri na Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Ako ste boli vtedy spokojný so svojimi výkonmi?
Skončili sme tretí, keďže sme prvý zápas prehrali. Škoda, mali sme v ňom veľa šancí, ale nestrelili sme góly. Osobne som sa cítil na ľade dobre. Verím, že teraz to bude ešte lepšie. V útoku som vo Švajčiarsku hral s Marcelom Haščákom a Adamom Lapšanským, uvidíme, s kým ma dá tréner dokopy teraz.

Verili ste, že sa vaše meno objaví v prvej nominácii?
Dúfal som, že by som sa tam mohol dostať. Som rád, že to vyšlo. Chcem hrať tak, aby som zaujal trénerov.

Pomohlo vám, že ste v Liberci hrávali v útoku s Martinom Bartekom?
Martin je strelec, hral som to na neho a on dával góly. Keďže nás zavolali oboch, možno to zohralo rolu. Odohrali sme spolu väčšinu sezóny.

Ako ste spokojný s klubovou sezónou?
Škoda, že ma hneď v úvode pribrzdilo vykĺbené rameno. Zranil som sa v poslednom prípravnom zápase, nemohol som ani trénovať a na ľad som sa vrátil až po mesiaci. Nebolo to jednoduché, ale postupne sa to zlepšovalo. Mrzí ma najmä to, že sme z predkola nepostúpili do play off. V kanadskom bodovaní sa mi nedarilo, tak ako vlani, ale spočiatku som nastupoval na krídle, na čo nie som príliš zvyknutý. Po presune na centra som sa už na ľade cítil lepšie a aj body začali pribúdať.

V Liberci sa hovorilo o prvej šestke. Zavládlo po sezóne veľké sklamanie?
Česká liga je veľmi vyrovnaná. Všetci hovorili o šestke, ale nevyšlo to. O to viac mrzí, že sme nezvládli aspoň predkolo. Mali sme skúsené mužstvo, ktoré mohlo narobiť problémy ktorémukoľvek súperovi. Proti Vítkoviciam sme si verili a nakoniec sme prehrali na nulu…

Počas presiloviek ste hrali s Bartekom a veteránom Nedvědom. Ako sa vám spolupracovalo?
Musel som ich poslúchať a robiť to, čo chceli (smiech). No bolo veľmi príjemné nastupovať na početné výhody spolu s nimi. Dávali sme góly, z čoho som mal radosť. Ja som tam bol najmä na čiernu robotu.

Ako sa vám v Liberci páčilo?
Mesto je pekné, podmienky v klube sú dobré, štadión je pekný a ľudia chodili na hokej. Zatiaľ som spokojný. Býval som sám, ale priateľka za mnou chodievala často.

Po vypadnutí v predkole ste sa chvíľu pripravovali so Slovanom. Ako k tomu prišlo?
Potreboval som byť na ľade, a keďže bývam v Bratislave, dobre mi padlo pripravovať sa s chlapcami zo Slovana. Zavolal som generálnemu manažérovi Marošovi Krajčimu a ten mi to odobril.

Ako vidíte svoje šance prebojovať sa do záverečnej nominácie na MS?
Budem sa snažiť hrať čo najlepšie. Rozhodovať budú momentálna výkonnosť a forma. Treba zabrať v prípravných zápasoch. Je to len na mne.

Preštudovali ste si nomináciu, kto v nej je a kto chýba?
Nomináciu som si pozrel, ale podrobnejšie som to nesledoval. Musím sa sústreďovať sám na seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bulík