Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentácia? Uvidíme, čo sa bude diať, vraví Marcel Hossa

Sklamaný z prehry v rozhodujúcom siedmom zápase 1. kola play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) bol slovenský útočník Dinama Riga Marcel Hossa.

19.03.2014 16:40
Marcel Hossa Foto:
Marcel Hossa.
debata

Tridsaťdvaročného krídelníka mrzelo najmä to, že Rižanom sa podarilo vyrovnať stav série z 1:3 na 3:3, no v záverečnom súboji v bratislavskej Slovnaft aréne Zimného štadióna Ondreja Nepelu neuspeli a klubová sezóna sa pre neho skončila. „Kľúčové boli rýchle dva góly súpera. Prehrávali sme 0:2 – a to nás trochu položilo. Snažili sme sa vyrovnať, ale potom sme zase inkasovali ‚blbý‘ gól. Je to hokej, je to šport,“ znelo prvé hodnotenie odchovanca trenčianskej Dukly. „V celej sérii bolo veľmi dôležité, kto dal úvodný gól. Ten bol potom na koni,“ dodal 113-násobný reprezentant SR.

Hráči Dinama si verili a podarilo sa im vynútiť si siedmy zápas. „Škoda domácej prehry vo štvrtom zápase. Vedeli sme, že to bude napínavá a dlhá séria. Súper mal dvoch vynikajúcich brankárov, proti ktorým sa nám ťažko presadzovalo. Mrzí nás, že sme v dôležitých situáciách neskórovali, kým Donbas skoro vždy dal prvý gól a viedol. Veľmi ťažko sa nám potom vracalo do zápasov. Siedmy duel bol odrazom celej série,“ pokračoval Marcel Hossa a ešte raz vyzdvihol výkony brankárov oboch tímov. „V takých dôležitých zápas je gólman pre mužstvo veľmi dôležitý. My sme mali superbrankárov, ale v dôležitých situáciách sme nedokázali streliť góly. Jano Laco aj Leighton z Donbasu chytali veľmi dobre,“ myslí si vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Rozhodujúci siedmy zápas série sa hral na základe verdiktu vedenia KHL v Bratislave, dôvodom bola napätá politická situácia na Ukrajine a v Donecku. „Najmä na začiatku to bolo trochu čudné, veď na tribúnach bol mix fanúšikov. Nebrali sme ako výhodu, že nehráme v Donecku, ale v Bratislave. Pripravovali sme sa ako na každý iný zápas. Verili sme si, ale Jano Laco dnes chytal super a Donbas postúpil. Snažili sme sa vyhrať, ale sezóna sa pre nás končí. Nič sa nedeje, život ide ďalej. Nemáme sa za čo hanbiť, veď sme prehrávali na zápasy 1:3 a dotiahli sme to až do siedmeho duelu. Škoda rozhodujúceho stretnutia,“ pokračoval Marcel Hossa a doplnil: „Ako hráči to nemôžeme kontrolovať. Rozhodlo sa, že sa bude hrať v tu. Pre nás Slovákov to bolo super, že sa hralo v Bratislave, aspoň sem mohli prísť naši kamaráti a rodina. Škoda, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Makali sme až do posledného okamihu, ale v dôležitých chvíľach bol Donbas lepší.“

Bezprostredne po vypadnutí z play-off KHL nechcel skúsený útočník hovoriť o možnosti pridať sa k reprezentácií a hrať na májových majstrovstvách sveta. „Len teraz sme skončili klubovú sezónu. ‚Repre‘ je ešte ďaleko. Uvidíme, čo sa bude diať. Teraz si musím splniť klubové povinnosti a všetko vybaviť. Keď sa vrátim späť na Slovensko, potom budem riešiť situáciu, čo ďalej,“ prezradil Marcel Hossa, ktorý má v Rige zmluvu aj pre nasledujúci ročník. V práve skončenej sezóne odohral za Dinamo dovedna 57 duelov a nazbieral v nich 45 kanadských bodov za 24 gólov a 21 asistencií. „Osobné štatistiky sú jedna vec, no na prvom mieste je tím. Myslím si, že za šesť rokov Rigy v KHL malo Dinamo najlepší káder, aspoň čo som v mužstve ja. Mali sme na viac, no séria sa skončila postupom Donbasu,“ povedal hokejista so skúsenosťami zo zámorskej NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hossa