Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek ponúkol rezignáciu, ale pokračuje. Podporili ho aj hráči z NHL

Čech Vladimír Vůjtek zostáva naďalej trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. Spoločne s generálnym manažérom tímu Ottom Sýkorom ponúkli na stredajšom rokovaní výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja svoju rezignáciu, exekutíva ju však neprijala.

26.02.2014 13:22 , aktualizované: 14:49
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
debata (31)

"Výkonný výbor neprijal ponuku Vladimíra Vůjtka a Otta Sýkoru zložiť funkcie a obaja budú pokračovať vo svojej práci do konca svetového šampionátu 2014. Pomaly začnú s prípravou na majstrovstvá sveta. Do Bieloruska pôjde realizačný tím v rovnakom zložení, ako bol v Soči,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Exekutíva SZĽH si v stredu vypočula hodnotenie olympijskej účasti z úst Vladimíra Vůjtka a Otta Sýkoru. S umiestnením i hrou vyslovila veľkú nespokojnosť, keďže tím mal pred odchodom do Soči iné ciele. „Dnes by sa mala už urobiť hrubá čiara za Soči, aby sme neovplyvňovali prípravu tímu na majstrovstvá sveta. Bol by som rád, ak by sa už robilo všetko pre slovenský hokej, aby sa skončilo so zákulisnými vojnami a písalo iba o športových veciach. Na zimných olympijských hrách nám nie všetko vyšlo, respektíve podarilo sa nám len málo vecí. Príprava je úplne iná ako na majstrovstvá sveta, kde máte viac času,“ povedal Vladimír Vůjtek, ktorého zotrvanie vo funkcii podporili aj hráči zo zámorskej NHL.

Členom VV SZĽH napísalo desať hokejistov – Zdeno Chára, Marián Hossa, Michal Handzuš, Andrej Sekera, Tomáš Kopecký, Peter Budaj, Jaroslav Halák, Andrej Meszároš, Tomáš Tatar a Marián Gáborík – list, v ktorom podporili prácu Vladimíra Vůjtka a celého realizačného tímu. „V liste bol apel na členov výkonného výboru, aby neprijali rezignáciu Vladimíra Vůjtka, ak bude chcieť odstúpiť a podržali ho až do majstrovstiev sveta, aby dokončil začatú prácu,“ uviedol Igor Nemeček.

Šesťdesiatšesťročný rodák z Klimovíc sa stal trénerom Slovenska v auguste 2011. Odvtedy viedol reprezentáciu na dvoch majstrovstvách sveta. V roku 2012 jeho tím získal v Helsinkách strieborné medaily, o rok neskôr na rovnakom mieste vypadol vo štvrťfinále s domácim Fínskom. Na zimných olympijských hrách v Soči sa jeho zverencom nedarilo, keď nevyhrali ani jeden zo štyroch zápasov a obsadili 11. priečku spomedzi dvanástich účastníkov.

„K rozhodnutiu ponúknuť funkciu ma prinútili okolnosti posledných dní, zlý výsledok v Soči a negatívne, ostré a nepravdivé články. Človek sa len ťažko vyrovnáva, ak vás niekto nazve klamárom. Je to pre moju dôstojnosť veľký šok. Nechcem a nemôžem bojovať s médiami, nedá sa s nimi vyhrať boj,“ povedal Vladimír Vůjtek. Členovia výkonného výboru ho napokon podržali vo funkcii a on sa rozhodol, že bude ďalej pracovať na slovenskej lavičke.

„Nie som z tých, ktorí utekajú z boja. Chcel som dodržať zmluvu. Okolnosti, ktoré prišli, ma donútili podať rezignáciu. Podpora z výkonného výboru bola dôležitá, takisto aj od hokejistov z NHL. Ukazuje sa, že máme dobrý vzťah. Stále mám zmiešané pocity. Neviem, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej. Bojím sa, že negatívne články budú rozpolťovať hráčov aj v príprave a bude to na škodu slovenského hokeja,“ doplnil Vladimír Vůjtek.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia