Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan: Spor s Chárom by sme vyriešili za päť minút

Dlhoročný slovenský reprezentant a v súčasnosti opora bratislavského Slovana Miroslav Šatan v rozhovore pre denník Nový Čas objasnil pohnútky, ktoré ho viedli k návratu do kolotoča zápasov v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v rozbehnutom ročníku 2013/2014.

30.01.2014 22:49
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (51)

„Túto sezónu som si chcel zahrať hokej a užiť si ho. Olympijské hry neboli hlavným cieľom môjho návratu. Ak by ma na ne tréneri vďaka výkonom vybrali, bol by som rád súčasťou tímu a snažil sa podať najlepšie výkony. Hral som na štyroch ZOH, ak nebudem na týchto, nič sa nestane. Už to však nie je v mojich rukách,“ uviedol pre Nový Čas 39-ročný krídelník, ktorý mal v „belasom“ drese v závere roka 2013 pomalší rozbeh, no v januári bodovo žiari.

„Vedel som, že prvých 5 – 10 zápasov bude moja nevýhoda, ale neskôr sa to zmení na výhodu, keďže ostatní už môžu byť unavení. Cítim sa výborne a teší ma, že pomáham mužstvu. Atmosféra na zápasoch je výborná. Hokej si užívam aj vzhľadom na to, že ide asi o posledné obdobie mojej profesionálnej kariéry.“

Šatan nefiguroval v nominácii trénera SR Vladimír Vůjtka na ZOH 2014 ani medzi náhradníkmi. Medzi ním a súčasným kapitánom Slovenska Zdenom Chárom existuje od novembra 2012 určité napätie po zrážke vo vzájomnom zápase počas výluky v NHL, keď hral urastený bek za Lev Praha a Šatan za Slovan. Skúsený útočník vtedy utrpel zranenie v oblasti krčnej chrbtice.

„Myslím si, že je to menší problém, ako sa o tom píše. Verím, že osobné stretnutie by to vyriešilo za päť minút,“ reagoval na túto tému pre Nový Čas topoľčiansky rodák Šatan.

V zámorskej NHL bývalý hráč Edmontonu, Buffala, New York Islanders, Pittsburgu a Bostonu reprezentoval Slovensko na štyroch ZOH. V minulosti sa predstavil v nórskom Lillehammeri 1994 (bol tam s 9 gólmi najlepším strelcom turnaja, pozn.), americkom Salt Lake City 2002, talianskom Turíne 2006 aj kanadskom Vancouveri 2010. Šatan už skôr predznamenal, že po polsezóne strávenej v „belasom“ drese oficiálne ukončí aktívnu činnosť.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #Šatan #návrat #dôvody