Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan a Chára v jednej kabíne? Problém, nevyriešili si to, tvrdí kouč

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimir Vůjtek sa v utorňajšej telefonickej debate s čitateľmi denníka Šport viackrát vyjadril o nominácii na olympijský turnaj v Soči.

15.01.2014 09:26
Vůjtek Foto:
Vladimír Vůjtek.
debata (48)

Fanúšikov prirodzene najviac zaujímalo, prečo chýba v jeho výbere skúsený veterán Miroslav Šatan.

„Vždy pri takejto príležitosti sa dajú čakať rozdielne názory, ale nerátal som s tým, že to občas prerastie do hystérie,“ uviedol 66-ročný kouč.

Komentoval aj nezaradenie Miroslava Šatana do nominácie a jeho aktuálnu streleckú formu v Slovane. „Pozrite sa, Miro odohral do nominácie deväť stretnutí. Áno, začal strieľať góly, ale až po hraničnom termíne. Ja sa v tejto súvislosti pýtam, prečo nezačal hrať už v septembri – októbri, hoci mu Slovan zmluvu ponúkal?“

Fanúšikov zaujímalo aj to, či nezaradenie Šatana do nominácie neovplynil aj súčasný vzťah medzi útočníkom a kapitánom Zdenom Chárom. Nemali ste obavu, ze sa vám kabína rozdelí na dva tábory? spýtal sa jeden z čitateľov.

„Poviem vám narovinu, je to veľký problém. Neviem si to predstaviť, ich otázka nie je vyriešená,“ povedal Vůjtek.

Nemá zásluhu aj on (Chára) na tom, že v mužstve nie je Šatan? "Nie, nemá. Ale opakujem, ich vzájomný spor nie je vyriešený, odvetil reprezentačný tréner.

Vůjtek načrtol aj aktuálnu situáciu zraneného útočníka Mariána Gáborika „Hovoril som s ním pred dvoma dňami, 24. januára ide na kontrolu a keď bude všetko v poriadku, chce hneď začať hrať za Columbus. Od toho dátumu sú do začiatku turnaja takmer tri týždne, čo je dosť dlhý čas,“ povedal kouč.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Marián Gáborík #Soči 2014 #Miroslav Šatan