Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Soči bez Šatana a s Marcinkom. Bolo to ťažké rozhodnutie, tvrdí Vůjtek

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nenominoval na olympijské hry v Soči dlhoročného kapitána Miroslava Šatana. Kapitánom bude Zdeno Chára, asistentmi Michal Handzuš a Marián Hossa.

07.01.2014 13:08
Vůjtek Foto:
Vladimír Vůjtek.
debata (43)

„Samozrejme,bolo veľmi ťažké rozhodnúť nebrať Mira Šatana na olympiádu. Vážim si ho, ale bohužiaľ začal hrať príliš neskoro. Sledoval som ho v deviatich zápasoch, strelecky úspešný bol iba v tom druhom. Nezdalo sa mi, že by hral lepšie, ako nominovaní hráči,“ poznamenal Vůjtek.

Ten potvrdil, že ho tiež mrzí, že sa do nominácie nevošiel Branko Radivojevič. Český kouč uviedol, že ak do Soči nepocestuje pre aktuálne zranenie Marián Gáborík, nahradí ho práve Radivojevič.

Tréner Vůjtek môže nahradiť momentálne zranených hráčov do 27. januára.

Nominovaní hráči:

Brankári: Halák, Budaj, Laco
Obrancovia: Chára, Sekera, Meszáros, Baranka, Višňovský, Marinčin, Graňák, Sersen
Útočníci: Marián Hossa, Handzuš, Tatar, Gáborík, Kopecký, Pánik, Bartovič, Marcel Hossa, Jurčo, Marcinko, Miklík, Olvecký, Surový, Záborský

Na olympijskej súpiske je 25 hokejistov, v tomto počte sú traja brankári a 22 korčuliarov. Kouč reprezentácie SR Vladimír Vůjtek už v októbri zverejnil širšiu súpisku 55 hráčov, medzi ktorými bolo osem brankárov, devätnásť obrancov a dvadsaťosem útočníkov.

Po oznámení nominácie môžu v nej nastať zmeny len v prípade zranenia niektorého hráča. Pri určovaní kádra SR pre ZOH komplikujú trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi situáciu zranenia obrancov Ľubomíra Višňovského a Michala Sersena i útočníka Mariána Gáboríka.

Olympijský hokejový turnaj mužov v Soči sa bude hrať s dvanástimi účastníkmi v rovnakom formáte ako pred štyrmi rokmi vo Vancouveri. Slovenskí reprezentanti v Soči na ZOH 2014 v základnej A-skupine nastúpia postupne proti reprezentáciám USA (13. februára 2014 o 13.30 h SEČ), Slovinsku (15. februára 2014 o 9.00 h SEČ) a Rusku (16. februára 2014 o 13.30 h SEČ).

Kvalifikačné zápasy sú naplánované na 18. februára 2014, štvrťfinále sa uskutoční 19. februára, semifinále v piatok 21. februára 2014, súboj o bronz 22. februára a meno olympijského víťaza v hokejovom turnaji bude známe 23. februára 2014.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Šatan #Soči #Vůjtek #nominácia ZOH