Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na MS v hokeji nepôjde Kudroč, mimo je Hossa, otázny Záborský

Slovenská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta predstaví bez obrancov z ruskej KHL Kristiána Kudroča a Tomáša Starostu.

20.03.2013 07:33
Kristián Kudroč Foto:
Kristián Kudroč.
debata

Podľa oficiálneho webu SZĽH čaká oboch chirurgický zákrok. Nefigurujú ani v nominácii reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka na prvú fázu prípravy pred májovým šampionátom, ktorá sa uskutoční v Námestove. Už skôr z nominácie vypadli zranení útočníci Juraj Mikúš, Milan Bartovič a obranca Ivan Baranka.

„Obranca Leva Praha Juraj Mikuš má zase zapálené zápästie a najbližšie dva týždne bude nútene pauzovať. Problémy s chrbtom trápia Tomáša Záborského, ktorý sa určite najbližšie dva týždne na zraze reprezentácie neobjaví a či s ním budeme môcť počítať v závere prípravy je teraz neisté,“ uviedol generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora a doplnil, že po dohode sa na záverečnej fáze pred MS nezúčastní útočník Marcel Hossa.

V Námestove sa stretnú nominovaní hráči v pondelok 25. marca, absolvujú dovedna sedem tréningov na ľade. Opäť zídu na Veľkonočný pondelok v Bratislave a na druhý deň odcestujú do Švédska, kde Slovensko odohrá dva prípravné zápasy proti domácemu tímu.

Nominácia na kemp v Námestove
Brankári: Janus (Slovan Bratislava), Laco (Donbass), Staňa (CSKA Moskva). Obrancovia: Ďaloga (Pardubice), Mezei (Jekaterinburg), Mihálik, Sersen, Štajnoch, Švarný (všetci Slovan), Vydarený (Č. Budějovice). Útočníci: Bartek (Pardubice), Bližňák, Daňo (obaja Slovan), Gašparovič (Záhreb), Hudáček, Kukumberg, Miklík (Slovan), Ölvecký (všetci Slovan), Radivojevič (Spartak Moskva), Surový (HC Lev Praha), Sýkora (Banská Bystrica), Špirko (Jekaterinburg), Šťastný (Slovan), Vandas (Poprad).

debata chyba