Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predviedol sa pod Tatrami a odišiel do Česka. Extraligu opustil jej najlepší strelec

Americký hokejový útočník Ryan Dmowski skončil pôsobenie v HK Poprad a od sezóny 2024/2025 bude pôsobiť v Hradci Králové.

13.04.2024 11:11
Dmowski Foto:
Ryan Dmowski v drese HK Poprad.
debata (1)

V slovenskej extralige bol s 30 gólmi najlepší strelec základnej časti v ročníku 2023/2024. Český extraligový klub informoval o jeho angažovaní na oficiálnej stránke.

Dmowski prišiel do Popradu pred sezónou 2023/2024, pričom išlo o jeho prvý európsky angažmán. V základnej časti odohral 44 stretnutí a s 57 bodmi obsadil druhú priečku v tabuľke produktivity.

Viačeslav Fetisov Čítajte viac Kritika od legendy: Na stopku pre Slovákov z KHL na MS reagoval slávny Fetisov. Čo odkázal Šatanovi a spol.?

Zároveň bol jediný hráč súťaže, ktorý strelil v základnej časti tri hetriky. „Sledovali sme ho počas celej sezóny. Sme presvedčení, že typologicky je to hráč, ktorého zháňame už druhú sezónu. Okrem dôrazu v predbránkovom priestore dokáže byť aj produktívny. Sme radi, že sme sa s ním dohodli na dvojročnej zmluve,“ povedal generálny manažér českého extraligistu Aleš Kmoníček.

Dmowski patril k hlavným strojcom Popradu pri ceste k víťazstvu v základnej časti extraligy. Vo štvrťfinále zaznamenal v šiestich zápasoch ďalšie štyri góly, no ani tie Popradu nepomohli a klub vypadol s Nitrou po výsledku série 2:4.

Slovenskí hokejisti s hetrikmi v NHL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Najväčšie legendy rokov minulých aj súčasných....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Ryan Dmowski