Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák Šille takmer potopil Slovákov. Komu dal gól pritom vôbec nevnímal

Rodák zo Žitného ostrova Tomáš Šille sa takmer stal maďarským národným hrdinom. Tridsaťdeväťročný obranca strelil v 55. minúte vyrovnávajúci gól na 3:3, ktorý posunul Maďarsko k obrovskej senzácii. Tá sa však nakoniec nekonala, keďže Ľuboš Bartečko trinásť sekúnd pred koncom duelu strelil víťazný gól.

25.04.2009 02:48
Tomáš Šille Foto:
Tomáš Šille.
debata

„Každý gól chutí, to je jasné, veď preto aj hrám hokej,“ priznal obranca tímu Budapešť Stars, ktorý ešte v úvode sezóny hrával za Skalicu, kde bol spoluhráčom útočníka tretej slovenskej formácie Juraja Mikúša.

Symbolicky, práve polovičný Slovák Šille mohol Slovákov zložiť na lopatky. Jeho presilovkový gól rozpútal na tribúnach peklo a na slovenskú stranu privodil poriadnu dávku nervozity. Samotný Tomáš však po zápase priznal, že ani nevnímal, komu gól strelil: „Mne je to úplne jedno, či dám gól Slovensku, Kanade, Rusku či Fínsku. Gól ako gól. Táto hra sa oplatí hrať pre ten pocit,“ konštatoval.

Maďari sa v úvode duelu zdali byť odovzdaným súperom, no s postupom času nabrali sebavedomie, čo sa preukázalo aj na výsledku. „Boli by sme zlí športovci, ak by sme nechceli vyhrať. Samozrejme, Slováci majú kvalitnejšie a vyspelejšie mužstvo, čo dokázali počas všetkých tretín. Hráči súpera obliekajú dresy najlepších tímov sveta, no my sme sa i tak snažili ich zaskočiť. V samom závere na nás vyvinuli už veľký tlak a museli sme sa len brániť, čo nám odčerpávalo množstvo síl,“ priznal Šille.

Duel sa hral v divokej atmosfére, kde dominovali maďarskí priaznivci. Šille to ocenil: „To bolo niečo úžasné. Tá odozva fanúšikov, to sa nedalo nevnímať. Bola to nádhera.“

Maďarsko sa v najbližšom dueli stretne s favoritom skupiny z Kanady. Zverenci kouča Pata Cortinu pôjdu do súboja opäť ako jasní outsideri: „Tak uvidíme, ako sa to skončí. Každý zápas sa začína od skóre 0:0. Šanca vždy žije, uvidíme,“ dodal Tomáš Šille.

debata chyba