Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Maďarom nastúpi v bránke Staňa: Nič iné ako výhru neberieme

Brankárska otázka je rozlúštená. V prvom zápase Slovenska na MS sa na najdôležitejšom poste predstaví gólman ruského Severstaľu Čerepovec Rastislav Staňa. Jeho dobrý kamarát a opora Pardubíc Ján Lašák tak bude zastávať post dvojky.

24.04.2009 13:18
Rastislav Staňa Foto:
Rastislav Staňa.
debata

„O tom, že pôjdem do bránky ja som sa dozvedel už v štvrtok na tréningu. My bránkári to máme radšej, keď sa v pokoji môžeme pripraviť, hoci ja som už v takej nálade dlhšie, od prípravných zápasov. Cítim sa pripravený,“ konštatoval Staňa.

Držiteľa zlatej medaily zo svetového šampionátu v roku 2002 asi nečaká pre brankára ľahký zápas. Dá sa totiž očakávať, že slovenskí hokejisti budú tlačiť, a Staňa tak veľa roboty asi mať nebude. Neobáva sa preto vychladnutia? „S tým sa musím vyrovnať. Dúfam, že mi chlapci pomôžu, dajú nejaké góly a ja ich podržím zákrokmi, ktoré budem musieť spraviť.“

Maďarskí hokejisti sa v hale v Klotene predstavili na rozkorčuľovaní pred slovenskou výpravou. Všímal si Staňa špeciálne útočníkov súpera? „To nie. Mne to ani nepomáha, keď sa zameriavam na hráčov súpera, ja sa sústreďujem na svoj výkon,“ priznal. 

Slovenskí hokejisti majú po spackanom turnaji v Halifaxe čo naprávať a Maďarsko by malo byť pre nich dobrým súperom na úvodné rozohranie: „Prvý zápas je vždy dôležitý. Podobne ako naši fanúšikovia, aj my si nič iné ako výhru nepripúšťame. Vieme, že sme lepší, nič iné ako výhru neberieme,“ uzavrel Staňa.

debata chyba