Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Masaker vo Švédsku. Za neškodné provokovanie prišiel brutálny útok

Keď v januárovom zápase mladý švédsky hokejista Kid Andersson ostriekal protihráča zo striedačky vodou, asi nečakal, akú reakciu vyvolá. Po brutálnej odvete mala totiž zmrzačenú tvár. O brutálnom prípade v posledných dňoch informoval švédsky web Afronbladet.

10.08.2022 06:42
debata (11)

Odveta za „cícer vody“ bola viac ako brutálna. Anderssonov protihráč z tímu Avesty, ktorého meno švédske médiá pre istotu neuvádzajú, ho udrel hokejkou tak surovo, že tvár mladého hokejistu zmenil na nepoznanie. Po útoku bola všade krv, na tvári hráča podliatiny, a v jeho chrupe vybité zuby.

„Asi to urobil preto, že som po ňom striekal vodu. Potom som zacítil úder hokejkou do pier. Pripadalo mi, ako keby sa mi čeľusť tlačila do krku, v ústach som cítil zuby. Bol som v šoku, nevedel som, čo robiť. Potom prišla bolesť, akú som nikdy v živote nezažil,“ popísal hrozný zážitok Andersson.

Mladík v zápase nastúpil za Hille/Åbyggeby. Podľa svojich slov následne mohol jesť iba polievku, navyše slamkou.

Keď sa potom tím zraneného hráča snažil zohnať sanitku, zo striedačky Avesty sa ozvalo, že si môže rovno nastúpiť do pohrebáka.

Brutálny čin bude mať súdnu dohru. Prokurátorka Helena Falkerbyová vzniesla proti útočníkovi obvinenia z násilného napadnutia.

„Čin by mal byť klasifikovaný ako násilné napadnutie, pretože podozrivý preukázal výnimočnú surovosť a bezohľadnosť,“ komentovala.

Jozef Golonka Čítajte viac Dres, ktorý som dostal od Putina, nevrátim. Nemám prečo, vážim si ho
Najproduktívnejší hráči v histórii MS do 20 rokov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Eric Lindros - Kanada, 31 bodov (12 gólov +...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Švédsko