Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V októbri hral v Piešťanoch. Zomrel 16-ročný talent ruského hokeja

Ruský hokej sa ponoril do smútku. Vo veku 16 rokov zomrel juniorský reprezentant Valentin Rodionov. Informoval o tom jeho klub Dynamo Moskva.

28.11.2021 07:17
debata (19)

Obranca, ktorý hral koncom októbra tohto roka v Piešťanoch v národnom drese do 17 rokov (jeho tím zdolal o rok starších Slovákov 4:1 a 9:0) pred týždňom stratil vedomie na striedačke počas zápasu moskovských majstrovstiev s CSKA.

"Okamžite mu bola poskytnutá prvá pomoc, po ktorej ho odviezli na Morozovovu detskú kliniku v Moskve, kde ho operovali. Lekári šesť dní bojovali o život mladého hráča Dynama.

Dnes Valentin zomrel. Dynamo Moskva vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom Valentina. Je to veľká tragédia pre celú hokejovú rodinu Dynama," uviedol klub v sobotnom vyhlásení.

SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup Rusko TTX Čítajte viac Debakel s o rok mladšími Rusmi. Osemnástka trávi vysokú prehru

Ako píše portál RT.com, Rodionov pred kolapsom na striedačke narazil na mantinel.

Talentovaný hráč odohral v prebiehajúcej sezóne mládežníckej MHL desať zápasov. Podľa trénera juniorského reprezentačného tímu Igora Jefimova Rodionov úspešne absolvoval dôkladnú zdravotnú prehliadku s ruským mužstvom do 17 rokov.

„Je to hrozná tragédia. Ako všetci ostatní, aj on prešiel lekárskou prehliadkou. Bol to absolútne zdravý, silný chlapec, veselý, plný sily a energie,“ uviedol Jefimov pre agentúru TASS.

„Na tréningovom kempe bol jedným z našich kľúčových hráčov. Bol to zlatý človek a spoľahlivý hokejista, člen našej rodiny. Všetci sme v šoku, budeme hrať a bojovať preňho,“ dodal kouč.

Zápasy všetkých profesionálnych hokejových líg v Rusku sa v nedeľu začnú minútou ticha.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Moskva #ruskí hokejisti #Valentin Rodionov