Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľké hokejové prekvapenie. Bratislava Capitals pôjde do EBEL-ky

Toto zrejme čakal máloktorý hokejový fanúšik. Slovensko bude mať účastníka v nadnárodnej súťaži EBEL. V lige, kde pôsobí väčšina rakúskych tímov, bude pravdepodobne hrať Bratislava Capitals. Na sociálnej sieti Facebook o tom informoval redaktor RTVS Marek Marušiak.

25.02.2020 14:04
Bratislava Capitals Foto:
Bratislava Capitals.
debata (2)

„Výkonný výbor SZĽH umožnil účastníkovi Slovenskej hokejovej ligy vstup do medzinárodnej súťaže, a to už od sezóny 2020/2021. Bratislava Capitals má záujem prihlásiť sa do nadnárodnej EBEL ligy, kde pôsobia aj tímy z Rakúska, Talianska, Česka a Maďarska. V prípade celkového víťazstva Capitals v play off druhej najvyššej slovenskej sútaži, do Tipsportligy postúpi zdolaný finalista,“ napísal v statuse.

Slovenské seniorské kluby pôsobili doteraz v ére samostatnosti mimo SR len v troch prípadoch: Slovan Bratislava a Lev Poprad v KHL a Nové Zámky v MOL lige.

„Je pravda, že na zasadnutí výkonného výboru sme dostali povolenie od SZĽH na vstup do EBEL-ky. To však neznamená samotný vstup do súťaže. Bol to prvý bod, ktorý sme potrebovali od SZĽH. Ešte nás čaká kopec práce a bodov, ktoré pre účasť v EBEL musíme splniť. Toto je len prvá správa, no ešte neznamená samotný vstup do tejto ligy,“ povedal pre hokejportal.net prezident klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #EBEL #Bratislava Capitals