Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: Na ZOH by mali štartovať najlepší hráči z celého sveta

Hokejový obranca Zdeno Chára reprezentoval Slovensko na ZOH v rokoch 2006, 2010 aj 2014 a s blížiacou sa zimnou olympiádou v kórejskom Pjongčangu verí, že čoskoro padne definitíva o možnom štarte hráčov zámorskej NHL na tomto podujatí.

21.03.2017 13:54
Zdeno Chára Foto: ,
Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára počas tréningu na ZOH v Soči.
debata (3)

Kapitán Bostonu síce priamo nevyjadril želanie, aby sa hráči kanadsko-americkej profiligy mohli predstaviť na ZOH 2018, no nepriamo to z jeho slov vyplýva. „Každý hráč chce byť súčasťou olympiády. Je to jedna z najväčších scén, na akej môže športovec participovať a súťažiť na nej. Je to výnimočný pocit, keď si môžu zmerať najlepší športovci z celého sveta,“ povedal Zdeno Chára v rozhovore pre ESPN.

Podľa Cháru vrhá zlé svetlo na celé športové odvetvie skutočnosť, keď sa tomu niekto snaží zabrániť. „Dostali sme sa do bodu, keď je skutočne potrebné sadnúť si za jeden stôl a pokúsiť sa nájsť riešenie namiesto toho, aby sa hľadali spôsoby, ako nevyriešiť vôbec nič. Dúfam, že sa to napokon nestane a zodpovední ľudia nájdu spôsob, ako všetko vyriešiť. Nech sa s prispením športu stretnú všetky národy a najlepších hokejistov z celého sveta uvidíme reprezentovať svoje krajiny na olympiáde,“ poznamenal dvojnásobný vicemajster sveta a víťaz Stanleyho pohára s Bruins v sezóne 2010/2011.

Podobný alebo rovnaký názor ako Zdeno Chára zdieľa mnoho osobností zo zámorskej profilige – hráči aj tréneri. Jedným z nich je aj kouč Mike Babcock, ktorý Kanadu priviedol k zlatu v Soči 2014 a v súčasnosti vedie v NHL Toronto.

„Je dôležité, aby hráči mali možnosť reprezentovať svoju krajinu na olympiáde. Každý sníva o tom, že získa Stanleyho pohár a rovnako to vnímam aj s účasťou na olympiáde,“ povedal rešpektovaný tréner.

V podobnom duchu sa nesú aj slová iného kormidelníka Dana Bylsmu, ktorý na ZOH 2014 viedol tím USA a aktuálne pôsobí v Buffale. „Je to výnimočnú udalosť, mali by tam hrať najlepší hráči z celého sveta. Mám však zmiešané pocity z toho, čo by to urobilo so sezónou v NHL. Je potrebné vyriešiť mnoho záležitostí, veď napríklad John Tavares sa na olympiáde zranil,“ poznamenal Bylsma.

Myšlienku štartu hráčov NHL na ZOH podporili napríklad aj Chárov spoluhráč Brad Marchand či vychádzajúca hviezda profiligy Auston Matthews.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Chára #Pjongčang 2018