Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pritiahli sme ľudí späť na štadión, tešia sa v Skalici

Postarali sa o veľké prekvapenie a okrem finále Budiš prvej ligy si zahrajú aj play out Tipsport Ligy.

02.03.2017 15:30
Peter Oremus Foto:
Skalický tréner Peter Oremus.
debata

Hokejisti Skalice vyradili v semifinále play off druhej najvyššej súťaže favorizovaný Prešov, ktorý ovládol základnú časť. O postupe do finále rozhodli stredajším víťazstvom 3:2 na vlastnom ľade. Sériu vyhrali 3:1 na zápasy. Meno finálového súpera spoznajú v piatok po piatom súboji medzi Detvou a Michalovcami.

„Náš postup do finále, vďaka čomu sme získali aj miestenku do baráže, trošku prekvapuje, ale chalani si ho vybojovali na ľade a my z neho máme veľkú radosť. V náročných súbojoch play out získajú cenné skúsenosti, v budúcnosti ich môžu zúročiť. Ukázali, že práca s nimi má význam,“ tvrdí manažér klubu Miroslav Lipovský.

Bývalý reprezentačný brankár, strieborný zo svetového šampionátu v Petrohrade 2000, si pochvaľuje, že s hlavným trénerom Petrom Oremusom našli v lete vhodné zloženie mužstva. „Mladším chalanom sme dali šancu hrať seniorský hokej. Nevyberali sme však len na základe veku, dôležité bolo, aby pasovali do tímu aj charakterovo. Zdá sa, že sa nám to podarilo,“ vysvetľuje. Hlavným predsezónnym cieľom bolo stabilizovať klub. „Postupne sme si upresňovali ďalšie méty. Chceli sme skončiť v prvej štvorke, čo sa nám podarilo. Následne v play off už musíte mať postupové ambície, inak by to nemalo význam,“ naznačuje.

Veľkú radosť majú v Skalici z čoraz plnšieho hľadiska. Na rozhodujúci piaty duel štvrťfinále s Topoľčanmi si našlo cestu vyše 2000 a na obe semifinálové stretnutia dokonca vyše 3000 divákov. „Ľuďom v meste a okolí hokej chýbal. Vidia, že bojujeme naplno a so srdcom, tak sa vrátili na štadión. Samozrejme, súvisí to aj s výsledkami. Keby sme prehrávali, určite by toľko ľudí nechodilo,“ tvrdí Lipovský.

V play out sa okrem dvoch najlepších prvoligistov predstavia aj mužstvá z deviatej a desiatej priečky Tipsport Ligy. Na čo si môžu Záhoráci trúfať v ich konkurencii? „Neviem odhadnúť, ktoré mužstvá z najvyššej súťaže nás čakajú, ale kvalita kádra hovorí v porovnaní s nami v ich prospech. No nepôjdeme do toho len s tým, aby sme si zahrali. Pokúsime sa získať čo najviac bodov. Najradšej by sme boli, keby sme celú prelínačku vyhrali. Čo sa stane, ak by sme uspeli, je ešte vo hviezdach. Bolo by predčasné teraz nad tým premýšľať,“ neprezradí, či by si Skaličania v budúcej sezóne trúfli hrať Tipsport Ligu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Skalica #Budiš prvá liga