Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kariéra legendy je celoživotné dielo. Volám po úcte, vraví Vincent Lukáč

Nie je pravda, že bývalý skvelý hokejista Vincent Lukáč nechce, aby bol jeho dres vyvesený pod strechou košickej Steel arény. Zatiaľ však na to nedal súhlas.

02.03.2017 12:08
Vincent Lukáč Foto: ,
Vincent Lukáč.
debata (2)

Azda najznámejšiemu hokejovému Košičanovi sa nepáči spôsob, akým vedenie HC Košice vymyslelo slávnosť vyvesenia dresov svojich legiend, prekáža mu hromadná forma. Ceremónia sa uskutoční v nedeľu 5. marca pred zápasom Tipsport ligy Košice – Zvolen. „V živote som nepočul, že by vyvesovali naraz päť dresov. Hala v Košiciach stojí 11 rokov, sezónu čo sezónu mal byť hore jeden dres. Nie takto, bez zváženia, že zrazu vyvesia päť dresov a hotovo. Takúto poctu si neželám,“ uviedol Vincent Lukáč v rozhovore pre denník Šport.

Z jeho slov plynie, že ak má byť jeho dres vyvesený ako pocta za celú kariéru, tak jedine na samostatnej slávnosti. „Môže sa postaviť Jágr a ďalší štyria vedľa neho? Kariéra legendy je celoživotné dielo. Pýtam sa košickej verejnosti, či chcem tak veľa, keď chcem vlastný pätnásťminútový ceremoniál? Zoberte si, ako tlieskala KHL a celý štadión Slovana Bratislava pri vyvesovaní dresu Miroslava Šatana. Tak to má vyzerať,“ myslí si Lukáč.

Dvojnásobný majster sveta Lukáč je roky známy svojimi kritickými názormi na slovenský a tiež košický hokej. Dlhodobo napríklad tvrdí, že nie je dobré, keď v štruktúrach košického klubu nepracujú bývalí skvelí hráči. „Netlačím sa trénovať, mám svoje roky. Volám po úcte. Hnevá nás to viacerých. Vedenie klubu by sa mohlo poradiť, v zahraničí to funguje. Čo už môže byť väčší paradox, keď ako legendy sedíme na hokejových zápasoch medzi divákmi, zatiaľ čo Pavol Zůbek sedí v skyboxe?,“ pýta sa 63-ročný člen legendárneho slovenského útoku v reprezentácii ČSSR Lukáč – Rusnák – Liba prostredníctvom Športu.

Budúcnosť, ale už aj súčasnosť slovenského hokeja Lukáč nevidí v ružových farbách. „Miznú nám talenty. Máme ich málo a keď aj sú, idú rýchlo zo Slovenska preč. V našich kluboch chýbajú peniaze. Ak štát nepomôže mládeži a nepostaví štadióny, bude to stále zlé. Kluby nepomáhajú rodičom. Ako môžu ďalej posunúť talent, keď rodičia nemajú na hokejku či korčule? Našimi súpermi na reprezentačnej úrovni už nie sú Švédi, Fíni, či Rusi, ale Nemci, Švajčiari, Dáni, Bielorusi. Keď opäť zaspíme dobu, budeme ešte viac padať do druhej polovice tabuľky,“ verejne si povzdychol Lukáč.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vincent Lukáč