Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice chceli Lukáčov dres vyvesiť pod strop. Legenda to odmietla

Dres niekdajšej legendy československého hokeja Vincenta Lukáča nebude visieť pod strechou košickej Steel Areny. Vedenie miestneho klubu plánovalo na budúcu nedeľu pred posledným zápasom základnej časti extraligy proti Zvolenu vyvesiť pod strop štadióna repliky dresov legiend košického hokeja.

25.02.2017 14:22
Vincent Lukáč Foto: ,
Vincent Lukáč.
debata (18)

Keďže 63-ročný útočník nedal klubu HC Košice súhlas na slávnostný akt, k dresu Ladislava Trojáka pribudne namiesto plánovaného kvinteta napokon iba štvorica niekdajších hviezd tímu z metropoly východu: Jiří Holeček (dres s číslom 1), Bedřich Brunclík (7), Igor Liba (5) a Ján Selvek (13).

„Touto cestou by som vám chcel oficiálne oznámiť, že nedávam súhlas hokejovému klubu HC Košice na vyvesenie dresu s menom Vincent Lukáč a to z dvoch nasledujúcich dôvodov. Po prvé – nesúhlasím s hromadným vyvesením dresov, nakoľko sa takýto spôsob nikde nepoužíva a tým samotný akt môže vyznieť znevažujúcim spôsobom ako pre samotné legendy, tak aj pre ich ctených fanúšikov,“ uvádza sa v stanovisku.

„Druhým dôvodom je dlhoročný nezáujem a ignorovanie zo strany vedenia klubu nájsť aspoň základný rámec komunikácie a elementárnej slušnosti voči legendám košického hokeja. Záverom by som rád podotkol, že vedenie klubu bude rešpektovať moje slobodné rozhodnutie v tejto veci a za daných okolností moje meno Vincent Lukáč pre túto chvíľu nebude súčasťou histórie košického hokeja,“ píše Lukáč.

„Vyššie uvedené uvádzam z dôvodu, že samotný akt uctenia si mojej dlhoročnej kariéry si vážim, rovnako ako aj môj dres a meno, a keďže táto udalosť je pre mňa historickou a viackrát sa neopakujúcou, zaväzuje ma to k zodpovednému rozhodovaniu voči sebe a mojej rodine, taktiež voči mojim fanúšikom. História sa dá na čas prisvojiť, ale dovolím si tvrdiť, že sa nedá privlastniť,“ cituje portál kosicednes.sk úryvok z listu, ktorý Lukáč adresoval prezidentovi klubu Jurajovi Mondíkovi.

Šéf „oceliarov“ oznámil, že klub bude rešpektovať rozhodnutie dvojnásobného majstra sveta (1977 a 1985). "Môžem potvrdiť, že list od pána Lukáča sme obdržali. Rozhodnutie pána Lukáča rešpektujeme a jeho dres preto vyvesený nebude,“ povedal Juraj Mondík.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Vincent Lukáč