Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O projekt s výstavbou športových centier má záujem 117 samospráv

Dovedna až 117 samospráv z celého Slovenska prejavilo záujem o projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) s výstavbou multifunkčných športových centier pre deti a mládež, ktorých súčasťou bude aj ľadová plocha.

23.02.2017 11:38
SZĽH, športová hala, vizualizácia Foto: ,
Jedna z vizualizácií športovej haly z projektu SZĽH.
debata

"Veľmi nás teší obrovský záujem miest a obcí o tento projekt a zároveň cítime veľkú zodpovednosť, ktorú zväz ako iniciátor tejto myšlienky nesie,“ povedal prezident SZĽH Martin Kohút a pokračoval:

„Všetci vieme, že musíme začať od tých najmenších, vštepovať im od malička vzťah k pohybu a športom. Len tak môže u nás vyrásť ďalšia generácia majstrov sveta, a to nemusíme hovoriť len o hokeji.“ Najviac žiadostí SZĽH dostal z Banskobystrického samosprávneho kraja (19), nasledoval Žilinský (17), Prešovský (16), Košický (15), Trenčiansky (14), Bratislavský (13), Nitriansky (12) a Trnavský (11).

Novovzniknuté oddelenie projektov a rozvoja SZĽH aktuálne spracováva jednotlivé žiadosti. "V týchto dňoch prebieha formálna kontrola jednotlivých dokumentov podľa splnených či nesplnených bodov výzvy. Po skončení tejto fázy začneme komunikovať s každým, kto splnil kritériá, a následne vycestuje pracovná skupina do regiónov,“ povedala riaditeľka oddelenia Diana Kosová.

Výstavba multifunkčných športových centier pri základných školách je jedným z viac ako dvadsiatich rozvojových projektov SZĽH. Jeho cieľom je zásadným spôsobom zvýšiť počet detí vo veku od 6 do 11 rokov, ktoré sa venujú športu, prioritne ľadovému hokeju, nie však výlučne. Multifunkčné športové centrá by mali disponovať ľadovou plochou s rozmermi 40×20 metrov, aby nebola zneužívaná na konanie súťaží. Pod plochou bude umiestnený tenisový kurt, v okolí budovy zase ďalšie zariadenia pre trávenie voľného času, napríklad lezecká stena.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy Slovenského zväzu ľadového hokeja.

debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH